A jövő hírnöke

Az első teljesen elektromos rakodógép a Kramertől-

kramer elektromos

Széndioxid kibocsátás, zaj és koromrészecske - a diesel motor velejárói. Ez mind a tegnapé – a Kramer KL25.5e az első, összkerék kormányzásos, teljesen elektromos üzemű homlokrakodó. Új, költséghatékony és mindenek előtt emisszió mentes elektromos hajtású, ez lehetőséget ad az épületekben és zajérzékeny területeken való üzemre is. A KL25.5e egy nagyon kompakt és az összkerék- kormányzás révén rendkívül fordulékony. A menethajtóműben egy elektromotor kapott helyet, magas teljesítménnyel, egy másik elektromos motor a hidraulika rendszert látja el.  A követelményeknek megfelelően a rakodó és a működési terület határozza meg a motor leterheltségét.

Az előnyök pontokba szedve:

·         1, Újdonság: A KL25.5e teljesen újszerű és semmilyen eddig ismert termékkel nem hasonlítható össze, mert ebben a nagyságosztályban ezidáig még nem volt elektromos üzemű rakodógép a piacon.

·         2, Gazdaságosság: Az elmaradó üzemanyag és karbantartási költség nagyobb gazdaságosságot garantál a magasabb beszerzési költségek ellenére is.

·         3, Tökéletesebb kezelhetőség: Az elektromos hajtású KL25.5e környezetbarát, mivel működése közben nincs kipufogógáz kibocsátás.

·         4, Környezetvédelem: A károsanyag kibocsátás elmaradásával (zaj, CO2) ön hozzájárul az aktív természetvédelemhez. Ön a KL25.5e feltöltéséhez a saját maga által előállított áramot is fel tudja használni.

·         5, Emelőkapacitás: Az 1750 kg-os emelőkapacitásnak köszönhetően  az elektromos üzemű rakodógéppel nehéz terheket is meg lehet mozgatni. Ezzel a képességével a KL25.5e a legideálisabb „igásló”.

·         6, „Igásló”: A KL25.5e rakodóval ne menjen bele kompromisszumokba: ahogy a megbízhatóság úgy a KL25.5e teljesítményspektruma cseppet sem mutat különbséget egy dízel üzemű „pedánshoz” képest.

·         7, Akkumulátor kapacitás: Terheléstől függően egy feltöltéssel 5 órás használat lehetséges. A töltési idő 6-7 óra – köztes töltés bármikor lehetséges.

A Kramer a különleges partnerigényeket célozza meg a teljesen elektromos rakodóval, ugyanolyan teljesítmény- paraméterekkel, mint egy dízel üzemű gép esetében. A termékről bővebb információt a Valkon Kft. hivatalos magyarországi importőrei adhatnak.

AGROMASHEXPO, AGRÁRGÉPSHOW 2017 Termékdíj 

Az AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet 2017 kiállítások Termékfejlesztési díj pályázatára 37 pályamű érkezett. A legtöbben a Nemzetközi díj- Gépesítés kategóriájában indultak, így a legtöbb elismerés is itt született. A zsűri nem volt egyszerű helyzetben, mivel igen sokféle termékről kellett véleményt alkotnia. A kétfordulós értékelés után a Valkon Kft. Nemzetközi Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában nyert  Kramer KL25.5e elektromos üzemű homlokrakodóval.

HírlevélFacebook