Krone Bellima bálázó

Bellima- egyszerűen jó

A Bellima típussal Ön a bálázógyártás évtizedes tapasztalatait és kompetenciáját szerzi meg, mivel a Krone nagyon pontosan ismeri a gyakorlati követelményeit.

A Krone körbálázói világszerte a legkülönbözőbb feltételek között bizonyították rátermettségüket és kiváló minőségüket. A tömör bálákat készítő Krone gépek rendkívül robosztusak, áttekinthető szerkezetűek, maximális felszereltségűek és felettébb megbízhatóak.

-Zárt bálakamra: kisebb törésiveszteség és mérsékeltebb porképződés

-Végtelenítve körbefutó rúdláncos elevátor:

   -szilázs, szalma és széna bálák készítésekor egyaránt hatékony

   -a formálódó bálát folyamatosan mozgásban tartja

   -tömör és alaktartó bálák

   -nagy bálatömeg

-Kis teljesítmény

-Kis önsúly

-Egyszerű felépítés: kis karbantartásigény, hosszú élettartam

-Kisszámú, minimális hosszúságú hajtólánc

-Vezérlés nélküli Easy Flow rendfelszedű

Műszaki adatok

Easy Flow

Easy Flow vezérpálya nélküli rendfelszedő

-Tökéletes rendfelszedés

-Nagyobbteljesítmény

-Nyugodt járás

-Kis kopás- kevesebb karbantartás

Bellima

Bellima

Bellima F125+Easy Flow

A Bellima F125 vezérlés nélküli, hidraulikusan kapcsolható és a kívánt magasságban rögzíthető Easy Flow rendfelszedőjének munkaszélessége:1.400mm (DIN 11220). A rendfelszedő és a bálakamra közötti rövid út optimalizálja a rendfelszedést és garantálja a folyamatos anyagáramot.

Easy Flow

A vezérpálya nélküli Easy Flow rendfelszedő a vezérelt rendszerekhez képest egyszerűbb felépítésű, kevesebb mozgó alkatrésszel rendelkezik és kifejezetten nyugodtan fut. Ennek köszönhetően kisebb mértékű a kopás, amialacsonyab szervizelési és karbantartási költségekben mutatkozik meg. Az Easy Flow rendfelszedő a vezérelt rendszerekhez képest egyszerűbb felépítésű, kevesebb mozgó alkatrésszel rendelkezik és kifejezetten nyugodtan fut. Ennek köszönhetően kisebb mértékű a kopás, ami alacsonyabb szervizelési és karbantartási költségekben mutatkozik meg. Az Easy Flow tökéletesen alapos rendfelszedést végez és magasabb  fordulatszámon még nagyobb teljesítménnyel dolgozik.

Easy Flow: A rendfelszedő érdekessége a lesodrók alakjában rejlik, amyelyek a terelőujjakat- virtuálisan-függőlegesen lefelé irányítják. A vezérlőpálya feleslegessé vált.

1. Zavartalan munkavégzés: Az egyenetlen vagy vastag rendekről felszedett termény folyamatos továbbítása érdekében a Bellima F125-öt egy állítható leszorítóval látták el.

2. Munkamélység korlátozás:

A támkerék nélküli munkavégzéshez a rendfelszedő munkamélysége kényelmesen, a gép elején található csapszeg áthelyezésével állítható.

3. Semmi sem marad utána: 

Az Easy Flow négy sorban, egymástól 68mm-re elhelyezett terelőujjai még rövidszálú takarmányt is tökéletesen felszedik.

4. Acél vagy levegő:

A termény kifogástalan felszedéséről a fokozatmentesen állítható magasságú támkerekek gondoskodnak. A rendfelszedő légtömlős abroncsokkal nagyon nyugodtan fut.

Rúdláncos elevátor

Rúdláncos elevátor

"Kapós" bálázók

-1,25m-es bálaátmérő

-Biztos bálahajtás, a bála mozgása nem áll le, kevesebb törési veszteség

-Csekély teljesítményigény

-Egyszerű felépítés, mindössze egy hajtólánc

Bellima

A "kedvező" fordulat

A Bellima zárt bálakamráját végtelenített rúdláncos elevátorral látták el, amely a terményt rétegről-rétegre stabil bálává formálja. A kiváló anyagtovábbító tulajdonságnak köszönhetően a bálakamrába juttatott termény korábban kezd el forogni, ezáltal a bála gyorsabban formálódik, a bála magja pedig rendkívül kemény. A bála nagyobb tömörségű és ezzel nagyobb tömegű is- ideális a minőségi takarmány előállításához és a szállítási költségek kordában tartásához. 

Bellima

Világszerte bizonyított

A rúdláncos elevátor koncepciója mind szalma és széna esetében világszerte bizonyította kiválóságát. A végtelenítve körbefutó rúdláncos elevátor kimagasló tömörségű bálákat formál. A "fogós" Krone rendszer állandó bálamozgással dolgozik- még száraz és rövidszálú takarmány esetén is. Ehhez társul a kisebb törési veszteség ésvégül, de nem utolsósorban az alacsony teljesítményigény.

Egyszerű és jó: Nincs rejtegetnivalója: a Bellimában hiába keresünk sok hajtóláncot és lánckereket. A karbantartási munkákat megkönnyítő és a bálázó élettartamát megnövelő egyszerű és áttekinthető felépítés igen megnyerő.

A tartósság maga: A rúdláncos elevátor a legkülönbözőbb körülmények között világszerte bizonyította kiválóságát. A körprofilú keresztrudak és a láncok a legkeményebb igénybevételnek is ellenállnak.

Tökéletes megoldás: 

Mindössze egyetlen robusztus hajtólánc a rúdláncos elevátor működtetéséhez. Ez csökkenti a teljesítményigényt és a Bellimát még megbízhatóbbá varázsolja.

Bellima-részletekig kidolgozott koncepció

Bellima-részletekig kidolgozott koncepció

A Bellima megvásárlásával a kiváló munkagép mellett az Öné lesz a Krone összes, bálázógyártás terén szerzett 40 éves tapasztalata és szaktudása is. A Krone pontosan ismeri a gyakorlatban felmerülő elvárásokat és a gépekkel szemben támasztott követelményeket. A Krone körbálázói világszerte a legkülönbözőbb feltételek között bizonyították rátermettségüket. A tömör bálákat készítő Krone gépek rendkívül robusztusak, áttekinthető szerkezetűek, maximális felszereltségűek és felettébb megbízhatóak.

Bellima

Garantált bálaképzés- indítás:

A pálcákkal ellátott indítóhenger gondoskodik a bálaképződés biztos és gyors megindulásáról, optimalizálja a tömörítési folyamatot és tehermentesíti a hátsó ajtót- ideális a nehéz szilázsbálák készítésekor.

A tömörség kijelzése bal- és jobb oldalon:

A mindkét oldalon látható présnyomás kijelző mutatja a bálakamra jobb és bal felének aktuális telítettségét, és támpontul szolgál a különbség kiegyenlítését szolgáló vezetési mód megtalálásához. Az eredmény: egyenletesen tömörített és formált bálák.

Teljeskörű tájékoztatás: 

Az opcionálisan beszerezhető bálanyomás-kijelzés hang- és fényjelzéssel tájékoztatja a gépkezelőt a kívánt tömörség eléréséről. Ezt követően azonnal megkezdődhet a bálakötözés.

Automatikus feszítés:

A rúdláncos elevátor feszítését szolgáló szerkezet automatikusan dolgozik. A rugók gondoskodnak a megfelelő láncfeszességről, növelik az élettartamot és biztonságot nyújtanak.

Teljes erővel:

A hajtómű (540 U/min) központi elhelyezésű. A kétoldali lehajtás gondoskodik a rövid erőátviteli utakról, illetve a rendfelszedő és a rúdláncos elevátor közötti kifogástalan teljesítményelosztásról.

Több bála egy órára vetítve:

Bellima

Krone Mini-Stop- opcionáls bálakidobó és gyűjtőasztal egyben! A bála kilökését követően már a hátsó ajtó záródása közben folytatható a bálázás. Ezzel a kiegészítővel óránként akár hat bálával több készíthető.

Kettős zsinegkötözés

Kettős zsinegkötözés 

Kétszeres sebességgel

-Gyors kötözés:két zsinór egyszerre

-Stabil bálák: a zsinegkötözés kezdeti és végpontja a bálás közepénél 

-Előválasztható zsinegtávolság

-Egyszerű kezelés

-Egyszerű felépítés-megbízható munkavégzés:

A lépcsős tárcsa határozza meg az átkötözések számát. A kettős zsinegvezetés a bála közepétől a széléig, majd vissza történik. A kötözés befejezését követően a zsineg a bála közepén kerül elvágásra. A legegyszerűbb kivitelnél a kötözés megindítása egy drótkötél meghúzásával,egyébként pedig elektromos vagy hidraulikus úton váltható ki.

Hálókötözés

Tökéletes bekötözés-maximális alaktartás

 -Rövid kötözési idő-több bála egy órára vetítve

- A bálás gyors és könnyű szétbontása az istállókban 

-Biztonságos kötözés indítás

Tökéletes:

A hálókötöző elöl, a vezető látóterében helyezkedik el, 2600 illetve 3600 m-es hálótekercshez méretezték. Ezen túlmenően a zsinegtároló szekrényben még egy tartalék tekercs számára van hely. 

Egyszerű feltöltés:

A kötözőanyag behelyezése kényelmesen elvégezhető. A hálótekercset a kihajtott felfogató tengelyre kell tolni, majd végezetül a hálót a kötözőberendezéshez kell vezetni.

Csúcsformában

Az egyszer eshet képest a kettős zsinegkötözéssel lényegesen lerövidíthető a kötözési idő,így egy óra alatt több bála készíthető, kevesebb üzemanyag fogy és nagyobb területteljesítményvérhető el. A Krone kettős zsinegkötöző rendszerénél a zsineg vége nem a bála pereménél,hanem minden esetben a bála közepén helyezkedik el. Ennek jóvoltából a bála többszöri mozgatás hatására sem veszti el a formáját, és megőrzi a tömörségét.

Elektromos indítás: 

Egy gombnyomás és máris munkához lát a kettős zsinegkötöző elektromos indítója. Az elektromos indító által hajtott tekercsek megbízhatóan vezetik a zsineg ezt a bálakamrához.

Hidraulikus indító:

A hidraulikus kötözésindító berendezésnek köszönhetően mind a zsineg-, mind a háló- és zsinegkötöző kényelmesen,a traktorból működésbe hozható.

Sok bálára elegendő tartalék:

A kötözőanyagtároló szekrényben hat zsineg tekercs helyezhető el. A feltöltés egyszerű és gyors. A tekercsek stabil helyzetéről egy tartősz érkezett gondoskodik.

HírlevélFacebook