Krone Comprima bálázó

Comprima-nagy teljesítményű körbálázó sorozat

Comprima elv:

Új módszer a bálaformázásra a körbálázók között. Egy Comprima tulajdonosa egyúttal birtokosa lesz mindannak a tapasztalatnak és hozzáértésnek, amelyet a Krone a bálázó gyártás terén szerzett, melyet folyamatosan a vevők igénye inspirált. Az olyan innovációk, mint a vezérlés nélküli Easy Flow rendfelszedő és az újszerű, kereszt ruhákkal ellátott gumiszövetes NovoGrip heveder, lényegesen nagyobb bálatömörséget és teljesítményt, egyenletesebb működést, csekélyebb karbantartá

Easy Flow

Az első vezérlés nélküli rendfelszedő körbálázókon

-Tökéletes felszedés

-Nagyobb teljesítmény

-Kisebb kopás

-Kevesebb karbantartás

Az Easy Flow a Krone által kínált olyan vezérlés nélküli rendfelszedő, amely kényszerpályás vezérlés nélkül is kiválóan működik. A rendfelszedő titka a horganyzott lesodrók különleges kialakítása. Ezek gondoskodnak az ujjak lefutásakor a folyamatos terményáramról. Az Easy Flow magasabb fordulatszámmal, hatékonyabb felszedéssel és nagyobb teljesítménnyel dolgozik.

A folyamatos terményáram: az oldalt felvett terményt nagyméretű csigák szállítják középre, valamint gondoskodnak a  széles rendfelszedő és a keskenyebb bálakamra közötti zavartalan terményáramról.

Erőteljes meghajtás: a rendfelszedő meghajtását túlterhelés elleni kuplunggal ellátott, automatikus feszítésű lánchajtás végzi. Ez nyújt megfelelő biztonságot a bekerülő idegen testek ellen.

Comprima

Továbbító vagy szeletelő rotorral

Továbbító vagy szeletelő rotorral-a bálakamra folyamatos ellátása

-Folyamatos terményadagolás

-Egyenletes bálatömörség

- Nagy rendfelszedő kapacitás

- X-Cut 17 szeletelő rotorral és 64 mm minimális késtávolsággal

-X Cut 26 szeletelő rotorral és 42 mm minimális késtávolsággal

Comprima

A rendfelszedő és a bálakamra közötti folyamatos terményáram biztosítása érdekében a Krone Comprima körbálázókat egy továbbító- vagy szeletelő rotorral látták el. Az X Cut szeletelőegység használatával nagy tömörségű és a takarmánykiosztáskor könnyen bontható, az Ön igényeinek mindenben megfelelő bálák készíthetők. A szeletelő rotor a terményt folyamatosan húzza rá a maximálisan 17 vagy 26 késsel felszerelt szeletelő egységre.

Comprima

Ha lehető legjobb szeletelési minőségre van szükség nagy áteresztési teljesítmény mellett, akkor az élenjáró műszaki megoldások kerülnek előtérbe. A Comprima 530 mm átmérőjű szeletelő- és továbbító rotorja rendkívüli terménymennyiséget mozgat meg. A szeletelő rotor nemcsak aprításra és továbbításra szolgál, hanem ellátja ezen felül az előtömörítés feladatát is. A rotorra felhegesztett három, V-alakban elrendezett levélsor folyamatos anyagáramot biztosít, és a felvett terményt a kamra teljes szélességben elosztja.

Comprima

Krone X-Cut-a borotvaéles koncepció

-Kettős nyírás

-Központi késkapcsolás 0,8,9,17 vagy 0,13,13 és 26 késsel

-Egyedi késbiztosítás

-A kések szerszám nélküli be- és kiszerelése

-Hidraulikus leereszthető fenéklemez

NovoGRip-egyedülálló rúd-heveder rendszer

-Megbízható bálaforgatás

-Kimagasló terhelhetőség

-Maximális tömörség

-Csendes és egyenletes működés

-Nem igényel karbantartást

-Hosszú élettartam

Comprima

A körbálázókra világszerte a sokoldalú felhasználás jellemző, ezért a gépeknek meg kell birkózniuk a szalma, széna vagy szilázs bálázásakor uralkodó különböző körülményekkel. A probléma ismert: tratós szárazságot követően a szalma és széna hajlamos a töredezésre. A fonnyasztott takarmány nedvességtartalma nem egységes, az olykor kifejezetten nedves anyag kellemetlen tulajdonságaihoz a magas cukortartalom mellett még ragadósság is társul. Krone NovoGrip rendszere ilyen feltételek mellett is megbízhatóan dolgozik és teljesíti a vele szemben támaszott elvárásokat. A KroneNovoGrip mindenkor kíméletesen kezeli a terményt, az anyagba kapaszkodó keresztrudak jóvoltából pedig gondoskodik a bála folyamatos forgatásáról, és így a lehető legnagyobb tömörség eléréséről.

Comprima

Nincs megállás: a terménybe kapaszkodó keresztrudak mindenkor, száraz szalma esetén is biztosítják az alakuló bála folyamatos forgatását. A Krone NovoGrip még a legnehezebb körülmények között is állja a próbát.

Comprima

Strapabíró és erős: az egyes keresztrúd tartókat a hevederre csavarozzák. A csavarokat perselyekbe helyezik, melyek távtartóként is szolgálnak és lehetővé teszik a csavaranyák szoros meghúzását és biztosítását. A tartóelemek a szövetszíj két oldalán elhelyezett gumibetétbe ágyazódva, védetten helyezkednek el.

Comprima F 125, F 125 XC

-1,25 m  átmérőjű körbálákhoz

-Krone NovoGrip: maximális bálatömörség és egyenletes működés

-Egyszerű felépítés, kevés hajtólánc

-X-Cut szerelőrotor opcióként

Comprima

Használja ki az új Comprima F125 fixkamrás körbálázóvelőnyeit: a nagy teljesítményű, vezérlőpálya nélküli rendfelszedőt, a kimagaslóan erős tömörítést végző NovoGrip rendszert, az átlátható, egyszerű felépítést és a csekély karbantartási igényt, melyek gyorsan kifizetődővé teszik a beruházást.

Comprima V 150, V 150 XC, V 180, V 180 XC, V 210, V 210 XC

-Comprima V 150: 1,00-1,50 m bálaátmérő

- Comprima V 180: 1,00-1,80 m bálaátmérő

-Comprima V 210: 1,00-2,05 m bálaátmérő

-A bálaátmérő növekedésével arányosan erősödő tömörítés

- Két különálló NovoGrip tömörítő heveder

Comprima

A sokoldalú alkalmazhatóság és a magas kihasználtság nagyban hozzájárul a körbálázók gazdaságosságához. Az új változó kamrás Comprima V 150, V 180 és V210 könnyedén teljesítik a velük szemben támasztott követelményeket. Egyetlen gép képes 1,50, 1,80 vagy akár 2,05 m átmérőjű bálák készítésére. A kisebb bálaátméretet általában fűszilázs, a nagyobbat szalma és széna bálázásakor részesítik előnyben. A méret beállítása fokozatmentesen történik. A terménytől függően csökkenthető a bála magjának tömörsége, ami szénabálák esetében hozzájárul az ideális levegőzéshez. Tömörítés során a bála az óramutató járásával ellentétes irányban forog. Ez garantálja a magas áteresztőképességet és a folyamatos trményáramot- magától értetődően már a kezdeti szakaszban is.

Comprima

Így működik a változó kamrás Comprima: a két NovoGrip tömörítő egység a felvett terményt rétegről-rétegre, a kezdetektől fogva szilárd és alaktartó bálává formázza. A bálákat folyamatosan forgató keresztrudak, a bálaképzés mindegyik szakaszában gondoskodnak a bálák meghajtásáról.

Comprima

A tömörítési nyomás az elülső kettős lengőkar és a hátsó feszítőkarok segítségével hidraulikus úton állítható be. Az előre meghatározott bálaátmérő elérését követően megkezdődik a hálós kötözés. Befejezésül kinyílik a hátsó csapóajtó, amin keresztül a bála elhagyja a bálakamrát.

Comprima F 155, F 155 XC

-Fix kamra-változtatható átmérő

- Hat bálaátmérő 1,25 és 1,50 m között

-Maximális bálatömörség és nyugodt járás: Krone NovoGrip

-Egyszerű felépítés

-Szervizbarát és könnyen karbantartható

Comprima

Comprima F 155 és F 155 XC változtatható bálaátmérőjű fix kamrával: az első olyan körbálázó, amely fixkamrás rendszerrel működik, mégis képes 1,25 és 1,50 m között változó átmérőjű bálák készítésére is. A változtatható bálaátmérőjű fix kamra a világon egyedülálló módon ellátja mind az állandó-, mind pedig a változó kamrák feladatait. A NovoGrip rendszer tömörítési teljesítménye lenyűgöző, járása igen nyugodt. Emellett a Comprima F 155 XC legfeljebb 26 késsel szerelhető fel.

Tökéletes csomagolás, tökéletes alak

-Aktív hálóadagolás beadókar és terelőlemez segítségével

-Biztos kötözőanyag továbbítás

-Automatikus kötözés-indítás

-Minden forgalomban lévő hálóhoz, RoundEdge is

-QuattroSpeed: Négyszeres zsineges kötözés nagyon rövid kötözési idővel

Comprima

A Krone Comprima körbálázói a QuattroSpeed négyzsineges kötözőszerkezettel ugyanúgy elláthatók, mint a hálós kötözéssel. A hálós kötözés előnye a zsinegessel szemben a rövidebb kötözési idő, mert így nő az óránként elkészíthető bálák száma. A nagyobb teljesítménynek köszönhetően más dolgok intézésére több idő jut, és egy bálára vetítve kevesebb gázolajra van szükség. A hálós kötöző akár 3.600 m hálót tartalmazó tekercset is befogadhat.

A hálós kötözés: közvetlen, egyszerű, jó

Nagyszerű megoldás: a hálózás megkezdéséhez nincs szükség a rendfelszedő felől érkező anyagáramra, ugyanis a kötözőanyag közvetlenül a bálázókamrába kerül. A háló a tartólemez fogaiba akad, ami aztán a terelőhengerhez érkezve elengedi azt. A mozgásfolyamatot villanymotorral meghajtott beadókar szabályozza. A háló további mozgatását az adagolóhenger végzi egészen addig, amíg a tömörítőhengerek között futó hálót a bála magával nem ragadja a bálakamrába.

Elkezdődik a kötözés. A csomagolási művelet befejezése után a késtartó kilendül és átvágja a kötözőanyagot. Ezzel a kötözőberendezéssel Ön gyorsan, biztonságosan és hatékonyan dolgozik.

Comprima

Kötözést indító állás: a bála formázása során a hálótartó lemez majdnem teljesen felül helyezkedik el. A háló szabad, kb. 20 cm-rel túlnyúló végét a lemez fogai tartják. A kés még vágási helyzetben áll. A hálófék be van húzva.

Comprima

Adagoló állás: a beadókar a beadóhengerhez vezeti a tartólemezt. A háló a beadóhenger közvetítésével  bejut a bálakamrába, ahol a bála köré tekeredik. A hálófék laza, a kés kihajtva.

Comprima

Kötözési állás: a beadókar visszaállítja a tartólemezt kötözési állásba. A fék megfeszíti a hálót. A bála a hálófeszítőn és a tartólemezen keresztül a bálakamrába húzza a hálót, majd megtörténik a kötözés.

Comprima

Vágási pozíció: a tartólemez teljesen felemelkedik. Megtörténik a vágószerkezet reteszének kioldása. A kés a kifeszített hálóra érkezik és elvágja azt.

Alpha, Beta, CCI 100

Az igényre szabott kezelés

-Kényelmes

-Áttekinthető

-Könnyen kezelhető

-Beta és CCI 100 kezelő terminálok grafikus felhasználói felülettel

-CCI ISOBUS: Egyetlen terminál mindenhez

comprima

A kezelés igen kényelmes. A Krone Comprima körbálázók az Ön igényeihez igazodóan szerelhetők fel. Választhatja az Alpha, a Beta vezérlőket, vagy élhet az "ISOBUS" adta lehetőségekkel, CCI terminállal, vagy nélküle. A CCI terminál számos gyártó ISOBUS- gépének átfogó vezérlését teszi lehetővé.

comprima

Alpha kezelő terminál és Medium fedélzeti elektronika: a bálázó két oldalán a végső tömörítési nyomást/bálaátmérőt  a mutatók jelzik, emellett a terminál hangjelzéssel is szolgál a hálós kötözés automatikus vagy manuális indításához, illetve a háló menetszáma is beállítható, követhető.

comprima

Beta kezelő terminál és Komfort fedélzeti elektronika: grafikus felülettel, amellyel Ön a pillanatnyi tömörítési nyomást vagy a bálaátmérőt, illetve az elkészült bálák darabszámát és a  szelepek, szenzorok működését külön is nyomon követheti, hidraulikus funkciókat tud vezérelni.

comprima

Egy kezelőszerv mindenhez: a CCI 100 nemcsak a Beta terminál feladatait látja el, hanem minden Krone ISOBUS-géppel használható. Az intuitív menüvezérlés érdekében a kijelzőt nagyméretű érintőgombokkal látták el.

Comprima CF 155 XC

Egyedülálló: bálázó- csomagoló kombináció változtatható bálaátmérőjű fix kamrával

-1,25 és 1,50 m között hat különböző bálaátmérő

-Valamennyi tömörítési és csomagolási művelet automatikus vezérlése

-Biztos bálaátadás a csomagolóasztalra bálaemelővel

-Kompakt és rövid kivitel

comprima

A Comprima CF 155XC egyedülálló módon egyesíti magában a változó és állandó kamrás bálázók sajátosságait.

Ez az első olyan bálázó-csomagoló gépkombináció, amely 1,25 és 1,50 m között hat különböző méretű bála tömörítésére és csomagolására képes. A gép rövid és kompakt felépítésű, az új NovoGrip rendszerrel dolgozik és alapfelszereltségben tandem tengellyel rendelkezik.

COMPRIMA CV 150 XC

Comprima CV 210 XC

HírlevélFacebook