Krone Fortima bálázó

Fortima körbálázó

-Fix bálakamra 1,25m bálaátmérővel

-Változó bálakamra 1,00 és 1,50 m, vagy 1,00 és 1,80 m közötti bálaátmérővel

-Rúdláncos elevátor szélssőséges körülményekhez

-A vezérlő pálya nélküli EasyFlow rendfelszedő nagyobb teljesítményű és kevésbé kopik

-A 17 késes MultiCut szeletelő szerkezet be- és kikapcsolható

-QuattroSpeed, az új négyzsineges kötöző

-A bevált hálós kötözés még nagyobb teljesítménnyel

Hálós kötözés

Tökéletes csomagolás-csúcsformában

fortima

-Rövid csomagolási idő- több bála óránként

-A bálák az istállóban gyorsan és könnyen bonthatók

-A háló biztonságos felvétele- rövid úton

fortima

Bálánként kevesebb gázolaj

A Fortima körbálázó hálós kötözőberendezése felépítését tekintve is meggyőző. A hálós kötözés előnye a zsineges kötözéssel szemben a rövidebb kötözési idő, mert így nő az óránként elkészíthető bálák száma. A nagyobb teljesítménynek köszönhetően más dolgok intézésére több idő jut, és egy bálára vetítve kevesebb gázolajra van szükség. A hálós kötöző akár 3.600 m hálót tartalmazó tekercseket is befogadhat.

fortima

Hosszú munkanapokra

A nagy befogadóképességű  és víztől védett tárolószekrényben 3 hálótekercs helyezhető el. Az akár 3.600 m hosszú hálót tartalmazó tekercseket külön tartószerkezet rögzíti.

fortima

Egyszerű behelyezés

A kötözőanyag behelyezésekor Ön kényelmesen a gép elé áll. A hálótekercset a kihajtott tartógerendelyre kell feltolni. Ezt követően a hálót a csomagoló berendezéshez kell vezetni.

EasyFlow

A vezérlőpálya nélküli rendfelszedő

-Nagyobb teljesítmény tökéletes felszedéssel

-Nyugodt működés

-Minimális kopás-kevesebb karbantartás

Széles rendekhez ideális

A Krone EasyFlow rendfelszedője a DIN 11220 szerint 2,05 m munkaszélességű és az oldalt felvett terményt nagyméretű csigákkal továbbítja középre. Ezzel sarkoknál és kanyarban is maradéktalanul begyűjthető a termény.

Csekély kopás, alacsony karbantartási és javítási költség optimális felszedés mellett

fortima

Az EasyFlow a Krone által kínált olyan vezérlés nélküli rendfelszedő, amely kényszerpálya nélkül is kiválóan működik. Az előnyök kézenfekvők: az EasyFlow a vezérlőpályás rendszerekkel szemben egyszerűbb felépítésű, kevesebb mozgó alkatréssszel rendelkezik és igen nyugodt működésű. Ennek köszönhetően kevésbé kopik, és ez az alacsonyabb karbantartási és javítási költségekben is megnyilvánul. Az EasyFlow nagy teljesítménnyel, tökéletesen szedi fel a terményt. fortima

1.EasyFlow: A rendfelszedő sikerének titka a horganyzott lesodrók különleges kialakításában rejlik. Ezek gondoskodnak az ujjak lefutásakor a folyamatos terményáramlásról. Az ujjak kényszerpályás megvezetésére nincs szükség.

fortima

2. Görgős leszorító: A termény egyenlőtlen vastagságú rendek esetén sem torlódhat fel. A lehető legnagyobb felszedési kapacitás és folyamatos terménytovábbítás mellett mindig rendelkezésre áll a teljes teljesítmény.

Nagyméretű csigák: Az oldalt felvett terményt nagyméretű csigák szállítják középre, a széles rendfelszedő és a keskenyebb bálakamra közötti zavartalan terményáramról is gondoskodva.

fortima

3. Szűk távolság az ujjak között: Az öt sorban elrendezett, egymástól csupán 55 mm távolságban futó bedobó ujjakkal az EasyFlow a rövidszálú terményt is biztosan szedi fel. A horganyzott lesodrók tartósak, hosszú élettartamúak.

fortima

A lehető legjobb terményáramlást biztosító optimális kialakítás: A továbbító- vagy szeletelő rotorral ellátott EasyFlow rendfelszedő egyetlen kompakt egységet képez. A növelt beetető nyílás és a közvetlenül a rendfelszedő mögé szerelt továbbító- illetve szeletelő rotor növeli a felszedési telsesítményt és rövidszálú termény esetén is folyamatos terményáramlást garantál.

MultiCut

A borotvaéles koncepció

-Csúcsminőségű vágás kettős nyírással

-64 mm szeletelési hossz a maximálisan használható 17 kés esetén

-Gyors szecskahossz- állítás a kések központi kapcsolásával

fortima

Tökéletes vágás

A maximálisan használható 17 késsel és a kések közötti 64 mm minimális távolsággal felszeletelt terményből képzett bálák könnyen bonthatók, oszthatók. Az egy sorban elrendezett kések kiváló vágási minőséget eredményeznek.

fortima

Elsőosztályú vágási minőség!

Krone MultiCut rotációs szeletelőrendszere ezt teszi lehetővé. Az akár 17 késsel készített, rövidre szeletelt termény gyorsan kifizetődővé teszi a berendezést. Növekszik a bála tömörsége, javul a szilázs minősége, a takarmány kiosztásakor a bálák könnyebben és gyorsabban bonthatók. A rövidre aprított szalma pedig jobban magába szívja a nedvességet, könnyebben teríthető szét és takarítható el.

Erős rotor, erőteljes vágás: A 415  mm átmérőjű szeletelő- és továbbító rotor különösen nagy "elnyelőképességű". A V-alakban elrendezett kettős ujjak folyamatosan húzzák át a terményt a késeken. Terheléscsúcs nem alakulhat ki, mivel a vágásra "egymást követően" kerül sor.

fortima

Biztos hajtás

A szeletelő- és továbbító rotorok meghajtása biztonsággal méretezett, nagy homlokfogaskerekeken keresztül történik, amelyek a legnagyobb terhelést is bírják. A hajtás formazáró kivitelű és egyenlőtlen kialakítású rendek esetében is megbízhatóan működik.

fortima

A Krone- féle kettős nyírás: A rotor kettős fogai a terményt folyamatosan húzzák át a késsoron. Mivel a kések és a kettős fogak közötti távolság rendkívül csekély, a termény nem térhet ki. A vágás tiszta és pontos.

Rúdláncos elevátor

Megragadó bálázó

fortima

-Igen tömör bála

-Megbízható bálaforgatás

-Kevesebb pergési veszteség

-Alacsonyabb teljesítményigény

fortima

Hosszú élettartam és nagy bálatömörség

Erősen terhelhető rúdláncos elevátor, valamint nagy terelő- és meghajtó görgők. A terhelés a sok lánctagon egyenletesebben oszlik meg, a nagyméretű terelő- és meghajtó görgők csekélyebb szögtörésének köszönhetően pedig a rúdláncos elevátor kevésbé kopik, sokkal jobban terhelhető és rendkívül nyugodt járású. A lánctagok szükség esetén egyszerűen cserélhetők.

fortima

"Magával ragadó" rendszer szalmához, szénához és szilázshoz.

A körbálázókat világszerte a sokoldalú felhasználás jelemzi, ezért meg kell felelniük a szalma, széna, vagy éppen a fonnyasztott szilázs bálázásakor felmerülő eltérő feltételeknek. A Krone rúdláncos elevátora minden körülmények között megbízhatóan működik és megfelel a gyakrolat által támasztott követelményeknek. A rúdláncos elevátor kíméletesen kezeli a terményt, és a bálába "kapaszkodó" keresztrudakkal a lehető legnagyobb bálatömörségig biztonságosan forgatja a bálát.

Fortima F1250 F1250 MC

fortima

-Fortima F 1250: bálaméret átmérő 1,25x 1,20 m

-Zárt bálakamra, végtelenítettkörbefutó, rendkívül erős rúdláncos elevátorral

-Szilárd, formatartó bálák csekély teljesítményráfordítással

fortima

A Krone fixkamrás bálázóinak alapelve: Rétegről- rétegre alakítja szilárd, formatartó bálákká a rúdláncos elevátor a rendfelszedő által behordott terményt. A rúdláncos elevátor erőssége a rendkívüli továbbítási képesség. A bálakamrába érkező termény már kezdettől fogva forogni kezd. A bála nagyobb tömörségű és így nagyobb súlyú lesz- érvek, amelyek a minőségi szenázs és a későbbi szállítási költség mérséklése mellett szólnak.

fortima

Sikeres bálázás

Éljen Ön is a Fortima F1250 fixkamrás körbálázók előnyeivel, a MultiCut szeletelő szecskázóval együtt vagy nélküle. A vezérlés nélküli rendfelszedő, a rendkívül erős lánccal működő rúdpálcás elevátor, az áttekinthető felépítés, a hosszú élettartam és a könnyű karbantartás meggyőző erővel szólnak ezek mellett, a gyors megtérülés garantált.

fortima

MiniStop- több bála, magasabb profit

A bálakidobó a bálát nemcsak a hátfal billenési tartományából távolítja el, hanem gyűjtővályúként is szolgál. Ön ebből is profitál, hiszen már a hátfal záródása közben is tovább dolgozhat.

Fortima V 1500, V 1500 MC, V 1800, V 1800 MC

-Változtatható bálaátmérő 1,00 és 1,50 m vagy 1,00 és 1,80 m között

-Két külön körbefutó rúdláncos elevátor szélsőséges üzemi körülményekhez

-Erőteljes felépítése nagytömegű, nehéz takarmány biztonságos betakarítását lehetővé teszi.

fortima

Egyesült erővel

A Fortima bálázó két rúdláncos elevátorral dolgozik. Az elülső és a hátső rúdláncos elevátor közötti munkamegosztás nagy bálatömörséget és tökéletesen formázott bálákat eredményez.

fortima

fortima

fortima

fortima

Meglepően egyszerű, egyszerűen meglepő

Kezdetől fogva rétegről-rétegre képezi a két rúdláncos elevátor a rendfelszedő által behordott terményt  tömör és formatartó körbálává. A rúdpálcák kiváló továbbító képessége garantálja a bála biztonságos meghajtását a képzés minden egyes szakaszában. A bálázási nyomás az elülső és a hátsó feszítő karon hidraulikus közvetítéssel állítható. Amint eléri a bála a beállított átmérőt, megtörténik a hálós vagy zsineges csomagolás. Végezetül felnyílik a hátfal és a bála elhagyja a bálakamrát. 

fortima

Változó présterű körbálázók- Minden részletében átgondolt

-Fokozatmentesen szabályozható tömörítési nyomás

-Gyors és biztonságos bálaindítás külön spirálhengerrel

-Opcionális, aktív bálakidobó

fortima

Kisméretű bálák

Kisebb körbálák képzésére főként a takarmány szilázscélú betakarításakor kerül sor. A kisebb bálák gyorsabban etethetők, könnyebben bonnthatók és mozgathatók. Az 1,00 és 1,30 m közötti bálaátmérők kiválóan igazodnak a kereskedelmi forgalomban levő legtöbb fóliás bálacsomagolóhoz.

fortima

Nagyméretű bálák

A nagyobb bálák inkább szalma és széna betakarításában kedveltek. A kisebb bálaméretekkel összevetve növekszik a teljesítőképesség, kötözőanyag takarítható meg és mérséklődnek a rakodási, valamint a tárolási költségek is.

QuattroSpeed

Forradalmian új zsineges kötözés 

Kizárólag a Krone-tól

fortima

-Négyszeres zsineges kötözés

-Rendkívül rövid kötözési idő: gyorsabb, mint a kettős zsineges kötözés

-Több bála óránként

-Gázolaj- megtakarítás- csekélyebb műveleti költség

fortima

Négy zsineggel egyidejűleg kötözni- négyszeresen jó

A Krone a QuattroSpeed négyzsineges kötözővel a világon elsőként kínál olyan megoldást, amellyel Ön az eddigi kettős kötözéshez képest lényegesen lerövidítheti a kötözési időt. Krone QuattroSpeed köötözője egyszerű felépítésének köszönhetően megbízható, gondoskodik a zsinegek jó átfedéséről a bála felszínén és többszörös átkötést tesz lehetővé a bála peremén. A QuattroSpeed kötözővel formatartó bálák készíthetők a lehető legnagyobb bálázási teljesítménnyel, minimális költséggel.

fortima

Ideális zsinegvezetés

Lépcsős tárcsa szabja meg a zsineges körbecsévélések számát. Két vezetőszán gondoskodik a négy zsineg egyenletes keresztirányú elosztásáról a kamra teljes szélességében. A kötözés megkezdésekor a zsinegeket a gumi- és nyomóhenger a bálakamrába továbbítja, ahol azokat a forgó bála magával ragadja.

fortima

Bálák csúcsformában

A bálákat 4 zsineg többszörösen öleli át. A beállítástól függően a bálán több vagy kevesebb átkötés történhet. A QuattroSpeed gondoskodik arról, hogy a bála többszöri átrakodás után is formálható maradjon.

HírlevélFacebook