9 különböző gép! Vagy mégsem???

Létrehozva: 2017-08-01 14:00

 A kompakt méretű teleszkópos rakodógépek mellé megérkeztek a nagy méretű rakodógépek is, így a teleszkópos kínálat 9 típusra bővült.

A 9 típusból könnyen kiválasztható az igényekhez legjobban passzoló rakodógép. A mára már jól ismert KT276 gépünk a kompakt méreteivel és mozgékonyságával tudta elnyerni az érdeklődők figyelmét. Hiszen sem a magassága, sem a szélessége nem haladja meg a 2 métert, és ennek ellenére is 6 méteres gémkinyúlással és 2,7 tonnás emelési kapacitással rendelkezik.

Kramer KT557 rakodógép

A még újdonságnak számító nagytestvérek a 6 méteres gémkinyúlástól egészen a közel 9 méteres magasságig növekednek. Az emelési kapacitás a gépek növekedésével arányosan egyre nagyobb lett, így elérve az 5,5 tonnás rakodási képességet.

A teljes teleszkópos termékpaletta:

Típus

Emelési kapacitás

Emelési magasság

KT559

5,5 t

8,75 m

KT557

5,5 t

7,00 m

KT507

4,8 t

7,00 m

KT447

4,4 t

7,00 m

KT357

3,5 t

7,00 m

KT307

3,0 t

7,00 m

KT356

3,5 t

6,00 m

KT306

3,0 t

6,00 m

KT276

2,7 t

5,73 m

 

Mindegyik KRAMER típusra jellemző az erős csavarodásnak ellenálló alváz. A gém hátul egy nagy átmérőjű csappal, oldalt támasztó elemekkel van megerősítve, így növelve a gém élettartamát toló munka végzése közben is. A gém mélyen az alvázba süllyesztve helyezkedik el, így magasra történő rakodás közben is megőrzi a gép a stabilitását. Alapfelszereltség a gépekben a kapcsolható gém lengéscsillapítás is, ami be és kikapcsolt állapot mellet rendelkezik egy automata funkcióval, ilyenkor 7 km/h felett kapcsol be automatikusan, így megrakodva is kényelmes és biztonságos a közlekedés.

Kramer KT557 rakodógép

A joystickról vezérelhető az összes fontos, prioritást élvező funkció. Az irányváltó (előre-hátra menet), a sebességcsoportok közötti váltás, a gém kifelé és befelé mozgatása, valamint az eszközmemória található a joystick tetején. Az eszközmemória funkció segítségével megtudunk jegyeztetni egy szöget, amibe a gomb megnyomásával automatikusan visszatér az adapterünk, valamint két gom együttes nyomására az adapterrázó funkciót is tudjuk aktiválni.  A kar mozgatásával tudjuk a felemelést, süllyesztést és az adapter szögét állítani. A joystick elején található a 3. hidraulika kör, valamint a hidraulikus eszközbiztosítás vezérlője. A hidraulikus eszközbiztosításnak köszönhetően gyorsabb, egyszerűbb és tisztább munkavégzés érhető el adaptercsere esetén.

A hidrosztatikus hajtásnak köszönhetően nem kell a féket taposnia a kezelőnek, hogy a gép megálljon, hiszen a gázpedálról lelépve rögtön lassulni kezd a gépünk. A 3,5 tonnát megmozgatni képes gépek már 40 km/h végsebességre is képesek az ECOSPEED hajtásnak köszönhetően. A végsebesség eléréséig minden meghajtásnál fokozatmentesen gyorsul a gép, nincs szükség manuális sebességváltásra. A nagyobb rakodási képességgel bíró gépeknél egy extra hidromotor segíti a gördülékenyebb munkavégzést. Az ECOSPEED és ECOSPEED PLUS meghajtásnál szériafelszereltség a SMART DRIVING rendszer, ami automatikusan leveszi motor fordulatszámát, amikor elértük a maximális haladási sebességünket, így csökken az üzemanyag felhasználás, csökken a menetzaj, valamint nő a motor élettartama. Hegymenetet vagy akadályt észlelve automatikusan növeli a fordulatszámot, ha több erőre van szükség.

A KT276 típusban egy 2500 ccm űrtartalmú 55,4kW/75 LE-s motor van, míg a nagyobb típusokban DEUTZ erőforrás szolgálja ki a gépeket. Két DEUTZ motorral találkozhatunk, a 3600 ccm 100kW/136 LE valamint a 4100 ccm 115kW/156LE, mindkét erőforrás megfelel a TIER IV besorolásnak. Mindegyik típus „CLEAN FIX” vagy más néven ventilátor visszaforgató rendszerrel szerelt, amit egyszerűen a kabinból tudunk működtetni, így gyorsan megtisztíthatjuk a hűtőrendszert.

A munkahidraulika teljesítménye is a gépek méretihez van igazítva, így a 90l/perc teljesítménytől lépcsőzetesen haladunk a 187 l/perc teljesítményig. A kisebb típusokban fogaskerekes szivattyú, míg a nagyobb modellekben LS axiáldugattyús szivattyú gondoskodik a megfelelő olajáramlásról. A harmadik hidraulika kör azon felül, hogy a hidraulikus eszközbiztosítást vezérli, lehetővé teszi aktív, nyitható/csukható adapter használatát is. Széria felszereltség a harmadik kör folyamatos áramoltatása is, így könnyen csatlakoztathatunk például seprő adaptert is, az olajáramot bentről a kabinból egy potméterrel tudjuk szabályozni. A hidraulikát igénylő eszközök cseréje is gyorsan tisztán a motor leállítása nélkül lehetséges a gém elejére kihelyezett nyomásleoldó gomb segítségével.

A kezelők munkáját segítő és biztonságot nyújtó legizgalmasabb funkciók a SMART HANDLING névre hallgat. Három mód közül választhatunk: 1. kanál mód: egy körív mentén szintezi az adapterünket meggátolva a termény kiszóródását; 2. raklapvilla mód: egy függőleges tengely mentén szintezi az adapterünket, tolja ki a gémet, megkönnyítve a rakodási munkákat; 3. manuális mód: a kezelőre van bízva a teljes irányítás.

Minden gép központi zsírzó berendezéssel van ellátva, ami minden zsírzópontot automatikusan ellát megfelelő mennyiségű zsírral. Így időt tudunk megtakarítani, valamint nem fordulhat elő, hogy akár egy zsírzópont is kimarad, így növeljük a gép élettartamát. Egy 230 Voltos előmelegítő berendezés segítségével hideg időjárás esetén lehetőségünk van elektromos áram segítségével az üzemanyagot, a motorolajat, valamint a hidraulika olaj előmelegítésére. Így az üresjárattal szemben üzemanyag takarítható meg, valamint azonnal munkára fogható a rakodógép.

A gyári felszereltségeknek köszönhetően tökéletesen egyéni igényekre alakíthatók a gépek, valamint speciális körülmények között dolgozó gépek kialakítására is van lehetőség, többek között erdészeti kialakítás, vegyipari telepek, biogáz üzemek vagy hulladékgazdálkodás. A KRAMER gyár a rakodó gépek tervezésekor a biztonságos üzemeltetést, könnyű kezelhetőséget és hosszú élettartamot tartja szem előtt és ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően emelkednek ki a piacon szereplő többi géppel szemben. 

Vissza
HírlevélFacebook