A kompatibilitás és a rugalmas rendszer a versenyképesség legfontosabb feltétele!

Létrehozva: 2019-10-14 12:20

A kompatibilitás és a rugalmas rendszer a versenyképesség legfontosabb feltétele!

 

A rendelkezésre álló precíziós technológiák között legfontosabb a kompatibilitás, és az egymással történő kommunikáció. A Valtra traktorgyár innovatív újdonsága a Valtra Smart Touch, ezt az igény hivatott kielégíteni, és egyedül álló módon megoldani. A RAUCH saját maga fejleszti a szükséges ISOBUS szoftver- és hardverkomponenseket. Ennek köszönhetően a RAUCH mindig képes teljesíteni a professzionális gazdálkodók igényeit és megfelelni a digitális mezőgazdaság új trendjeinek. Ez meggyőző érvet jelent a jövőorientált RAUCH ügyfelek számára, akik hosszú évekig élvezhetik majd az AXIS fejlesztések és - innovációk minden előnyét.

Valtra Smart Touch (VTS) több mint egy „elektronikus kartámasz”!

A VST egy integrált erő-, és munkagép vezérlő rendszer, mellyen egy platformról vezérelhető a trakt or, és a munkagép.

A VST-al kezelhető:

 • Traktor valamennyi beállítása (motorfordulat, sebességváltó tartományok, kihelyezett szelepek, font-, és hátsó emelőmű)
 • A GPS alapú helymeghatározás, és az automatakormányzás
 • A táblavégi forduló automatika, melyet előre szerkeszthetjük
 • Szabványos Isobus-os munkagépek precíziós vezérlése, hely specifikus kijuttatását (Variate Rate Control) és a szakaszvezérlését (Section Control)

A VST két lépcsős menürendszere piktogramok segítségével kezelhető (nem igényel nyelvismeretet). A menürendszer gyakorlott gépészek számára átgondolt és átlátható. A kezelő saját munkafolyamatihoz, és elképzeléseinek megfelelően tudja a beavatkozásokat terminál nyomógombjaihoz, vagy joystickhoz rendelni (ahogy a kezére esik). Az adott munkagép és felhasználási terület beállításai után a profilt elmenthetjük, és a jövőben bármikor a memóriából előhívhatjuk (nem kell ismételten a beállításokkal vesződni).

Rauch TWS 85.1 + Axis H EMC műtrágya szóró

A Rauch TWS nagy területű műtrágyaszóró, mely tökéletesen megfelel a nagy teljesítmény, az alacsony talajnyomás és a maximális szórási pontosság gyakorlati követelményeinek.

A TWS koncepció alapja a szabványos - 3 ponton - függesztett műtrágyaszóró kombinálása egy 7000 l kapacitású szállítókocsival. Ennek a pótkocsi kialakításnak köszönhetően a súly három tengelyen oszlik meg, így alacsony nyomást gyakorol a talajra.

EMC (Electronic Massflow Controll) – elektronikus anyagáram ellenőrzés

A jelenlegi legtökéletesebb vezérlés, amely két különböző valós idejű mérőrendszerrel külön-külön szabályozza a műtrágya áramlását a bal és a jobb oldali adagoló tolólapon keresztül. Az EMC-műtrágyaszórók az adagoló tolózárak nyitása után azonnal meghatározzák az egyes oldalak tényleges átfolyó mennyiségét. Így az EMC-műtrágyaszórók már néhány másodperc/méter után nagy pontossággal dolgoznak.

Már 20 éves találmány lényege, hogy minden pillanatban közvetlenül a szórótányérra jutó anyagmennyiség kerül meghatározásra. Egyértelmű előnyei a mérlegtechnikával szemben:

 • Rövidebb a reakció idő (gyakorlatilag azonnali reakció)
 • Függetlenül, külön mérhetők a jobb és bal szórótányérra jutó mennyiség, és ennek megfelelően külön is szabályozhatók (hidraulikus meghajtás esetén)
 • A pontosságot nem befolyásolja a vibráció
 • Nincs hatással a dombos, lejtős területen, ferdén álló műtrágyaszóró sem a kijuttatás pontosságára.

Az oldalankénti pontosságot kínáló EMC adagolórendszer új távlatokat nyit, és megtakarítási lehetőségeket kínál a költségigényes műtrágyázás minden egyes műveletéhez.

NEXT GreenSeeker PACKAGE

A műtrágya kijuttatásának legfontosabb célja a tervezett termés elérése a műtrágya költségek optimalizálásával. Precíziós kijuttatással ez a cél a táblán belüli különbségek figyelembevételével érhető el.

A NEXT GreenSeeker a növényállomány felett elhaladva, szenzorokkal állományanalízist végez, és munkamenet közben meghatározza az állomány biomassza mennyiségének és vitalitásának különbségeit, a növényállomány zöldfelület indexét (NDVI-t)

A GreenSeeker nemcsak a növény aktuális állapotát veszi figyelembe, hanem a táblán belüli termőképesség különbségeket is. A kapott információk alapján növény állomány térképet tudunk szerkeszteni, mely alapja lehet a következő kijuttatási térképnek.

A GreenSeeker Legfontosabb jellemzői:

 • Műtrágya és növekedésszabályozó kijuttatásának optimalizálása precíziós applikációk segítségével
 • Bármely fejlődési állapotban használható
 • Már a növény korai fejlődési állapotában is használható
 • Költségcsökkentés és környezetvédelem
 • Aktív rendszer, saját fényforrással
 • Dolgozzon saját precíziós stratégiával: Ön határozza meg a kijuttatandó átlag-, minimum- és maximummennyiségeket

A 2019-es AgrárgépShow-Mezőfalván bemutatásra kerülő gépkapcsolat

Példa a kompatibilitásra – a Valtra Smart Touch nem zsákutca!

A Valtra T254 Versu Smart Touch erőgép front emelőműjére van felszerelve a GreenSeeker. A traktor egy Rauch TWS 85.1 - Axis H EMC kombinációt vontat- azaz egy differenciált műtrágya kijuttatásra alkalmas nagyteljesítményű műtrágyaszóróval alkot gépkapcsolatot-. A Két munkagép között az adatcsere a traktor terminálján keresztül történik (A GreenSeekerből érkező jelet a VST terminálja fogadj. A Rauch kezelőterminálja is a VST.)

Az összeállított gépkapcsolat kétféle alkalmazásmódban használható:

1, A GreenSeeker által meghatározott NDVI érték alapján a traktor valós időben vezérli a Rauch műtrágyaszóró kijuttatási mennyiségét, - beállított minimum, és maximum érték között -.

2, A korábban felvételezésre került adatok, és táblatérképek (hozamtérképek, NDVI, talaj stb.) alapján, az agronómus kijutatási térképet készít. Ez a térkép kerül betöltésre a Valtra ST terminálba, és a műtrágyaszóró elvégzi a differenciált kijuttatást.

A GreenSeeker bármely munkamenet során képes adatokat gyűjteni, melyek később további adatokat szolgálnak a kijuttatási térkép elkészítéséhez.

Precíziós gazdálkodás iránt érdeklődő gazdák figyelmébe ajánljuk, a Valtra Smart Touch nyitott és kompatibilis rendszerét, amely képes a legfejlettebb munkagépekkel –akár egyszerre többel is- kommunikálni.

A kompatibilitás, és rugalmas rendszer a versenyképesség legfontosabb feltétele!

Vissza