A teleszkópos rakodók világából

Létrehozva: 2018-02-02 11:38

Ezermesterek a Bodensee mellől

 Kramer teleszkópos rakodó a valkontól

A KRAMER-WERKE GmbH. 1959 óta gyárt rakodógépeket az építőipar és a mezőgazdaság számára. Kiváló szakmai tudással és tapasztalattal a kezükben mindkét ágazatban komoly eredményeket értek már el. A gyár Pfullendorfban, Németországban a Bodensee mellett található, így a már jól ismert minőségbiztosítás, összeszerelés és szakértelem biztosítja használójuk számára a kiváló minőséget. A KRAMER gépek kiemelkednek a kifejlett technikájukkal, terepjáró képességükkel és fordulékonyságukkal.

Teleszkópos rakodógépekből a gyár kínálata a 6 méteres gémkinyúlástól egészen a 9 méteres emelési magasságig terjed. A megnövekedett felhasználói igények kielégítése érdekében fejlesztették ki rakodást segítő opciókat, mint például az adapterrázó funkciót, az okos rakodási funkciókat, valamint a fokozatmentes hajtásrendszert.

A robusztusság az egyik fő erény, hiszen így érhető el a nagy emelési kapacitás. Az emelő, billentő és kitoló munkahengerek véghelyzet csillapítással vannak felszerelve. A teleszkópkar kikapcsolható, folyamatos és automatikus üzemmóddal működtethető lengéscsillapítással van ellátva a hosszú élettartam és kényelemes üzemeltetés érdekében.

A gépek sokoldalúsága a hidraulikus eszközbiztosítással és harmadik kör nyomásleoldásával egészül ki, amiket a fülkéből üzemeltetve és a motor leállítása nélkül tudunk működtetni. A gyár által kifejlesztett masszív, vastag csapozással ellátott felvevő fej segít az adapterek egyszerű és gyors felfogatásában. A teleszkópos rakodógépeket a rájuk szerelhető adapterek teszik ezermesterekké. A gépek legegyszerűbb szerelékénél, a raklapvilla kialakításánál is fontos szempont volt a biztonság. A villának is képesnek kell lennie arra a terhelésre, amit a géppel véghez tudunk vinni, hiszen, ha nem lenne, könnyen veszélyes helyzetbe tudna kerülni a gép kezelője, vagy a gép körül dolgozók. A kanalak gyártásakor is központi figyelmet kap a rakodás, valamint a szállítás elősegítése. Legyen szó föld, kavics, beton vagy termény rakodásáról, ki kell állnia a kanálnak a magas igénybevételt. Nem szabad, hogy az anyag engedjen merevségéből, hogy bármelyik hegesztésnél gyengébb legyen az elvárt minőségnél. Aki használt már különböző gyártótól származó hidraulikusan zárható és nyitható trágyavillát, ő jól tudja, hogy nincs két egyforma típus. A trágyázásnál felmerülő szakítóerőnek a kibírása érdekében szintén fontos az anyaghasználat, valamint az illesztések tökéletessége. Ahogy sok mindenhol, itt is igaz a mondás: „Olcsó húsnak híg a leve!”

Kramer teleszkópos rakodó a valkontól

A rakodógépekhez széles adapterválaszték társul. Mindenki megtalálja a neki megfelelő szereléket, legyen szó telephelyi rakodásról, magtárban való munkáról, tarlón bálarakodásról, földmunkáról, építkezésről, vagy akár erdészeti használatról. A hosszú élettartam és üzemeltetés egyik legfontosabb elem, hogy megtaláljuk a gép és az adapterek közötti tökéletes összhangot.

A lehető legjobb döntés

Kramer teleszkópos rakodó a valkontól

A tavalyi évben sikeresen átadtuk Magyarországon az első KRAMER KT 559 típusú gépet. A kínálat legnagyobbikát Urbán Mihály vette át Tiszaszentimre melletti telephelyén. A gép életének nagy részét magtárban való munkával fogja eltölteni. A KT 559 típus megnevezéséből gyorsan kiderül, hogy 5,5 tonna megmozgatással és 9 méteres gémkinyúlásával emelkedik ki a többiek közül. A nagy teljesítmény és méret mellé egy 40 km/h végsebességre képes fokozatmentes hidrosztatikus hajtás párosul. A hidraulika rendszert egy 187 l/perc teljesítményű hidraulika szivattyú látja el, amivel 3 folyamat egyszerre végezhető.

-Bárth Gábor-

 

 

Vissza