Az év első nagy híre: a SAMSON csoport átveszi a PICHON INDUSTRIES vállalatot

Létrehozva: 2019-01-15 07:57

Az év első nagy híre: a SAMSON csoport átveszi a PICHON INDUSTRIES vállalatot

2019. január 4-től a SAMSON csoport átvette a PICHON INDUSTRIES vállalatot. A PICHON Industries két gyárában, Franciaországban és Lengyelországban gyártja a széles kínálatot adó hígtrágya tarálykocsikat, kijuttató egységeket és trágyaszórókat.

Megnövekedett környezettudatosság és iparági konszolidáció

A szerves trágya hasznosításának Európa szerte történő erősödésére való tekintettel a viborgi SAMSON cég tulajdonosa, a Glerup család, a vállalkozást európiai piacvezetővé kívánja fejleszteni. A PICHON Industries átvételével a SAMSON csoport Európa legnagyobb hígtrágyakijuttató tartálykocsi gyártójává válik. „Mindkét cégcsoport tökéletesen egészíti ki egymást termékeivel, termelési lehetőségeivel és földrajzi jelenlétével” – mondja Lars Henriksen a SAMSON GROUP vezérigazgatója.

 

A két márka és a termékportfóliók optimálisan egészítik ki egymást. A viborgi gépek elsősorban bérvállalkozóknak és nagygazdaságoknak készülnek, amelyeknél a hatékonyság és a teljesítmény állnak előtérben. A PICHON termékek elsősorban a kisebb és közepes gazdaságok, valamint közepes bérvállalkozók igényeinek megfelelően lettek tervezve. Ezt jól jelképezi, hogy a PICHON tartálykocsik 5 és 30 m3 közötti vákuumos kocsik, míg a SAMSON egyedülálló vákuum nélküli ejektoros tartálykocsik 16 m3-nél indulnak és 35 m3-es a legnagyobb. Hasonló a kép a trágyaszóróknál. A PICHON legkisebb gépe 8 m3-es, míg a SAMSON legújabb, amerikai piacra készült trágyaszórója 40 m3-es.

 

Három gyár három országban

 

A SAMSON viborgi gyárának gyártási volumene és forgalma már évek óta emelkedik, s ez belátható időn belül gyártási kapacitási problémákat idéz elő.  A PICHON Industries francia és lengyel gyárának átvételével ezek a viborgi kapacitásbeli problémák is megoldódnak, mivel a francia és lengyel gyárak jelenleg szabad kapacitásokkal rendelkeznek. A teljes francia gyár mindössze néhány éve készült el, a lengyelországi gyárat pedig csak néhány éve modernizálták. „A jövőben a szinergiák és kapacitás-átfedések kihasználásra kerülnek” – hangsúlyozza Lars Henriksen.

 

Egy termék mindenkinek

A két márka termékei együttesen egy eddig még el nem érhető termékportfóliót tesznek lehetővé. A SAMSON GROUP a jövőben az európai állattenyésztők és mezőgazdasági bérvállalkozók full-liner gyártója lesz a hígtrágyakijuttató tartálykocsik, kijuttató egységek és szervestrágyaszórók területén.

 

dobosp - SAMSON AGRO sajtóhírek alapján

Vissza