Hígtrágya kijuttatás másképpen

Létrehozva: 2017-11-10 08:59

Újdonság a Samson tartálykocsiknál

Meghökkentő konstrukcióval jelentkezik a hannoveri Agritechnica szakkiállításon a dán Samson Agro, a trágyakijuttatás specialistája. A traktor orrára függesztett feltöltőkar állítólag rengeteg előnnyel szolgál a hagyományos megoldáshoz képest.

Samson

A hígtrágya-kijuttató tartálykocsi és a feltöltőkar szétválasztása meglepő ötlet, de akár a jövőt is képviselheti. A dán Samson által FAP-nak (Front Arm Pump) nevezett feltöltő egység a traktor mellső függesztőművére van csatlakoztatva, míg a vontatott tartály – a megszokott módon – az erőgép hátsó részéhez. A megoldás rugalmasabb és talajkímélőbb utántöltést tesz lehetővé, például a fordulókban várakozó eszközökből.

A centrifugálszivattyús feltöltőkar maximális kinyúlása 3 méter, átemelési kapacitása pedig 7500 liter percenként. A traktor jobb oldalán van elhelyezve, így előre nem zavarja a kilátást, sőt az átgondolt kialakítása révén igazából oldalirányban sem. A karon lévő lámpák az éjszakai munkavégzést segítik, opcióként pedig tükrök és kamerák is kérhetők az egységre.

A kar eltávolítása szerszámok nélkül történik, és használaton kívül stabilan megáll a saját támasztólábain. A tömege viszont 980 kg, így nem egyemberes munka a fel- és leszerelése. Az újfajta kiegészítő a Samson jól bevált SlurryMaster 8000 vezérlő rendszerével működtethető. 

Az új fejlesztést bemutatják az Agritechnikán.

Forrás: samson-agro.com

Vissza