Valtra az Agritechnikán

Létrehozva: 2017-11-03 13:58

Smart Glass

Valtra Smart Glass

 

A Valtra, az AGCO (NYSE:AGCO) világszerte ismert márkája, bemutatta a mezőgazdasági traktorok számára készített, szélvédőbe beépített,  átlátszó kijelzőt tartalmazó, egyedülálló SmartGlass szélvédőt.  Az első szélvédőbe laminálva beépített, még a legnehezebb körülmények között is üzemképes, masszív és fényes kijelzési technológia kitűnő megoldás a traktor üzemeltetése közbeni felhasználói élmény és biztonság fokozására.

 

“A traktor üzemeltetése közben a kezelőknek sok dologra kell egyszerre figyelniük: figyelniük kell a munkakörnyezetre, irányítaniuk és megfigyelniük kell a traktort és a munkaeszközt, figyelemmel kell kísérniük a munkavégzés minőségét és a gép állapotát. A Valtra SmartGlass átlátszó kijelző, tovább fokozva a traktorüzemeltetés ergonómiáját és biztonságát, a legfontosabb információkat a legoptimálisabb helyen jeleníti meg”, mondja Brandon Montgomery a Valtra termékmenedzsment igazgatója.

A kijelző – az adott munkafeladat igényei szerint - a legkülönbözőbb információkat jelenítheti meg, úgymint menetsebesség, motorfordulat, a motor/hidraulika üzemi hőmérséklete, a homlokrakodó aktuális helyzete, a munkaeszköz magassági helyzete, üzemanyag és Addblue szint, egyéb gépadatok és információk, vagy egy csengő mobiltelefon.

A jövőben a kijelző bizonyos még fejlettebb funkciókat is támogatni fog, melyek még tovább javítják a traktorüzemeltetés biztonságát, munkavégzési hatékonyságát és precizitását:

- Figyelmeztetés személyautó elhaladására

- Figyelmeztetés arra, hogy a gépudvarban illetéktelen személy tartózkodik a traktor veszélyzónájában

- Figyelmeztetés akadályra rossz láthatósága viszonyok között

- Figyelmeztetés a gép veszélyesen meredek lejtőn történő üzemeltetésekor

- Más Agco technológiákkal kapcsolatos képességek, pl. szántóföldi nyomkövetés-támogatás, stb..

A Valtra SmartGlass az N és T szériás modelleken lesz elérhető, Unlimited Csarnoki opcióként.
A gépadatok kezelésével kapcsolatos képesség a terv szerint 12 hónapon belül a piacra kerül.
A jövőben még fejlettebb képességek is piacra vezetését is tervezik.
 

Vissza