Vezetőfülke a magasban

Létrehozva: 2017-09-27 09:46

Bővülő önjáró szecskázógép család 

Krone BigX fülke

Krone az Agritechnica kiállításon mutat be a Big X 880 modellen. A kezelő egy gombnyomással az egész, a hidraulikus ollós emelőasztalon elhelyezett fülkét 70 cm-rel fel tudja emelni. Így jobban rálát a termésre és a gyűjtőkocsira párhuzamos haladáskor vagy szecskázáskor. Tovább fokozza a kényelmet, hogy a megemelt fülke miatt a kezelő messzebb kerül a szecskázótól – és ezáltal alacsonyabb a zajszint a fülénél.

Az új tervezésű vezetőfülkét a Krone 360 fokot lefedő ablaktörlővel látta el. A lekerekített első szélvédőn három ablaktörlőt helyeztek el; ezenkívül a fülkén egy-egy oldalsó és egy hátsó ablaktörlő is helyet kapott. Ennek köszönhetően a kezelő esőben és poros környezetben is 360 fokban rálát a gépre és a munkaeszközökre.

Mivel világszerte eltérő ügyféligények mutatkoznak a töltési mennyiségekkel (üzemanyag, adalékanyag, víz, konzerváló anyag) szemben, az ügyfél szabadon kiválaszthatja a számára leginkább megfelelő változatot a hét tartály kombinálása révén.. Így optimalizálhatja a töltési mennyiségeket, hogy minél hosszabban dolgozhasson a tartályok kiürülése nélkül.

A rugalmas alkalmazhatóságot szolgálja a kukorica betakarításánál (3–30 mm közötti szecskahossz esetén) a Krone Optimaize Universal Package csomagja. Az Optimaize Universal Package egy csomag, amelyet a MaxFlow szecskázódob, a VariLOC hajtómű és a szemroppantó együttese alkot. A VariLOC egy bolygómű a MaxFlow szecskázódob szíjtárcsájában. A dobfordulatszámot egy normál villáskulccsal egyszerűen átállíthatja 1250 ford./perc értékről 800 ford./perc értékre, ezáltal a szecskázódob vágásihossz-tartományát akár 53%-kal is megnövelheti. Ezzel a rendszerrel rövid idő alatt válthat a hosszú és a rövid szecska között

Erős motor, teljes előtömörítés, valamint VariStream és VariQuick

Az új Big X 880 járvaszecskázó motorjánál (898 LE tartós motorteljesítmény) a Krone a Liebherr nyolchengeres erőforrását  választotta. A Big X 680/780 modellekhez hasonlóan a Big X 880 modell is a Tier 4 Final károsanyag-kibocsátási normaelőírásait teljesíti. A Big X 780 (775 LE) kipufogógáz-tisztító rendszer nélkül is kapható; az 560 kW feletti motorteljesítménynek köszönhetően ez a modell Európában nem tartozik a kipufogógáz-szabályozás hatálya alá. Csak 1000 motorüzemóra után kell motorolajat, továbbá olaj- és üzemanyag-szűrőt cserélni.

A termény előtömörítésénél a Krone átalakította  rendszere korábbi megoldását:  most mindkét oldalon
új és nagy méretű spirálrugókkal a gondoskodik a termény lehető legjobb előtömörítéséről.. Az alap-felszereltséghez tartozik a VariStream rendszerű terményáramlás. A szecskázódob alatti rugózott fenékrész és az áramlásgyorsítón lévő rugózott hátfal elősegíti a VariStream eltömődés-mentes működését – egyenetlen terményáramlás esetén is. A Krone szerint a szecskázó gép a területen jobban kihasználható, és tonnánkénti terményre vetítve kevesebb üzemanyagot igényel. A VariQuick rendszer gyors átállást tesz lehetővé a szemroppantó és a fűcsatorna között. Így a Big X rugalmasan használható kukorica, teljes gabonanövény vagy fű esetén is.

Mint minden Krone modellnél, a hengerátmérő itt is 250 mm; a hengerek szélességét ugyanakkor 10%-kal megnövelték, a hengerek fordulatszáma pedig 7%-kal magasabb lett; ez nagyobb súrlódó felületet eredményezett, ami intenzívebb feldolgozást és kiváló gabonafeltárást eredményez. A kínálatban egy nagyteljesítményű tárcsás szemroppantó  is megtalálható.

A független kerékfelfüggesztés rendkívüli fordulékonyságot és maximális bekormányzást (50°) tesz lehetővé egyenetlen talaj esetén is. Kérésre akár 900/60 R 42 méretű gumiabroncsokat is szerelünk a gépre. A Krone kifejlesztett egy szabadalmaztatott elsőtengely-kivitelt, amely lehetővé teszi, hogy a kerékmotorok excentrikus elhelyezésűek legyenek, és ezáltal a terményáramlás ( adapter-behordó rendszer-dob közötti szög) - eltérő méretű első gumiabroncsok esetén is -változatlan maradjon.

Kérésre akár 900/60 R 42 méretű gumiabroncsokat is szerelünk a gépre. A Krone kifejlesztett egy szabadalmaztatott elsőtengely-kivitelt, amely lehetővé teszi, hogy a kerékmotorokat különböző magasságokba szereljék fel, és hogy a terményáramlás eltérő méretű első gumiabroncsok esetén is változatlan maradjon.

Az új Big X alapfelszereltségéhez tartozik a Krone SmartConnect rendszer, amely áttekinthető adatkezelést biztosít. Ennek érdekében a Krone SmartConnect rendszerben egyesítették a mobil rádióhullámú, a WLAN- és a GPS-funkciót. Ezáltal a gépadatok pl. WLAN-kapcsolat segítségével vezeték nélkül átvihetők a fülkében lévő iPad készülékre. Ez kényelmes adatkezelést tesz lehetővé a CCI.ControlMobile alkalmazással. Szintén az alapfelszereltség része az új, USB- és videobemenettel ellátott, 12 colos érintőképernyős kezelőterminál, amelyen a gépadatok mellett pl. a tolatókamera képe vagy az ürítőívben elhelyezett kamera képe is megjeleníthető. Ezenfelül az új Big X gyártási sorozatú modelleket AgriNIR online érzékelővel is felszerelhetjük a nedvesség- és szárazanyagtartalom-méréshez.

Opcionálisan kaphatók LED-es menet- és munkafényszórók, és többek között a karbantartást és beszállást segítő lámpák is. A karbantartás megkönnyítése érdekében javították a motor, a hűtő és a terményáramlásban részt vevő egységek hozzáférhetőségét, így többek között felhajtható fellépő lett szerelve a gép bal oldalára és levehető sárhányó a hátsó tengelyre.

További részletekért keresse bizalommal értékesítő kollégáinkat!

 

Vissza