Hírek

Maximális hatékonyságú kaszálás - EasyCut B 880 CV/CR (Collect) és B 1050 CV (Collect)

Az EasyCut B 880 CV/CR (Collect) és B 1050 CV (Collect) modellekkel a Krone új és rendkívül hatékony hármas kaszakombinációkat mutat be, melyek alapkivitelben szársértőkkel, opcionálisan pedig keresztirányú behordó egységekkel vannak felszerelve.

Spelle, 2023. június: A teljesítmény tekintetében a Krone az EasyCut B 880 CV/CR (Collect) és B 1050 CV (Collect) sorozat új hármas kasza kombinációival még tovább bővíti felfelé a korábbi határokat. A cég saját gyártmányú 4 méteres frontkasza-kínálatához illeszkedve az EasyCut B 1050 CV (Collect) csúcsmodell 10,45 m maximális munkaszélességet tud elérni. Ugyanakkor a teleszkóposan kinyújtható karok optimális átfedést biztosítanak a frontkaszához képest, ami a lehető legtisztább vágást biztosítja. A rendkívüli hatékonyságon túlmenően az alapfelszereltséghez tartozó szársértők a rendképzéshez szükséges keresztirányú behordó egységekkel együtt tökéletes kombinációt eredményeznek. Az új EasyCut modellek rendkívül hatékonyan tudják kezelni a nagy tömegű takarmányokat, és a rövid betakarítási időszakok kihasználása érdekében jelentősen lerövidítik a szárítási folyamatot.

A kaszakombináció optimalizált hárompontos függesztőszerkezettel csatlakozik a traktorhoz. Az összes kasza alapfelszereltségéhez tartozik a teljes élettartamra kenéssel ellátott, teljesen körbehegesztett EasyCut kaszagerendely, a SafeCut, illetve a SmartCut rendszer és az integrált ütközésvédelem. A könnyű és új formatervezésű feszített védőponyvák messzire felhajthatók - ez megkönnyíti a szerszám nélküli pengecserét és a karbantartási munkákat. A szabadalmaztatott DuoGrip felfüggesztés és a traktor vezetőfülkéjéből könnyen állítható hidropneumatikus tehermentesítés a legnehezebb körülmények között is példaértékű talajkövetést biztosít.


Tiszta kaszálás változtatható átfedéssel

Az EasyCut B 880 CV/CR (Collect) esetében a tartókarok mechanikusan két pozícióba, 8,52 m vagy 8,72 m munkaszélességre állíthatók. Az EasyCut B 1050 CV (Collect) esetében még rugalmasabban változtatható a munkaszélesség: A hidraulikusan állítható teleszkópos tartókarok segítségével a munkaszélesség fokozatmentesen állítható 9,30 m és 10,45 m között. Az alkalmazott frontkasza munkaszélességétől függően az átfedés optimálisan az aktuális terepviszonyokhoz igazítható. Ez mindig tiszta vágást biztosít a lehető legnagyobb területi teljesítmény mellett!

 


Tökéletesen felszerelt a gyors és veszteségmentes betakarításhoz

A többnyire rövid betakarítási időszakokban a zöldterületen eltöltött száradási idő lerövidítése szempontjából előnyös a szársértő használata. Az EasyCut B 1050 CV (Collect) és B 880 CV (Collect) a jól bevált V acél verőujjas szársértővel van felszerelve, amely 64 cm-es átmérőjével jelenleg a legnagyobb a piacon. A munkavégzés irányába előre fordított, edzett V-alakú acél verőujjak intenzíven tárják fel a terményt, így lehetővé teszik a szárítási folyamat célzott irányítását. A verőujjak lengő felfüggesztésűek, ez biztosítja, hogy ki tudjanak térni, ha idegentest kerül az útjukba. A fordulatszám (600/900 fordulat/min), valamint a terelőlemez és az optimálisan elrendezett verőujjak közötti távolság állításával a feltárás az adott növényállományhoz igazítható - ez nem csak egyszerű, de nagyon hatékony is.

Az EasyCut B 880 CR (Collect) kasza hengeres szársértővel is kapható, amely különösen ajánlott nagyobb levéltömeggel rendelkező állományokhoz, mint például a lucerna vagy a lóhere. Ebben az esetben két bordás poliuretán profilhenger fordul egymásba és zúzza szét a növényi szárakat anélkül, hogy az érzékeny levelekben kárt okozna. Ez az intenzív és egyben kíméletes feltárás minimálisra csökkenti a töredezésből adódó esetleges veszteségeket, így a lehető legjobb takarmányminőség megőrzését szolgálja. Ugyanez vonatkozik az alternatívaként kínált acélprofillal rendelkező M-hengerekre is.


Kaszálás, szársértés és rendképzés egy menetben

Az EasyCut B 880 CV/CR Collect és B 1050 CV Collect kaszakombinációk hidraulikus rendképző behordószalagokkal vannak felszerelve. Ezekkel a feltárt takarmány közvetlenül a kaszálás során rendre rakható - ideális kisebb takarmánymennyiségek esetén, valamint teljesnövény szilázs, például zöldrozs betakarításához. A nagyon nagy méretű rendképző behordószalagok segítségével a lekaszált terményből egyetlen egy szabályos formájú rend képezhető. Szélessége egyszerűen és kényelmesen állítható a traktor vezetőfülkéjéből, a szalagsebességen keresztül, így a munka jól összehangolható a későbbiekben használt betakarítógépekkel. Az opcionálisan rendelhető rendképző gyorsító hengerek még pontosabb lehelyezést tesznek lehetővé, így különösen alkalmasak lejtős területeken végzett munkára.

A szalagok munka közben egyesével be- és kikapcsolhatók. Ily módon a rendképzésen kívül más lehelyezési módok is rendelkezésre állnak, mint például a tábla széleinek megtisztítása vagy az osztott szélességű leterítés. Utóbbi esetben a Collect modellek két menetben rakják le a terményt úgy, hogy egy Krone négyrotoros rendképző egy későbbi menetben kész rendet alakít ki belőle. Ez kíméli a gyepnemezt, valamint időt és üzemanyagot takarít meg. A még pontosabb lehelyezés érdekében az opcionális terelőponyvát és a hidraulikusan kiemelhető világítástartót is érdemes használni.


Alternatív megoldásként rendképző behordócsigával – a Big Swath rendszer

Az EasyCut B 1050 CV esetében a rendképzés alternatív módon behordócsigákkal is történhet – ez az opció egyedülálló a hármas kaszakombinációknál. A jól bevált önjáró Krone BiG M szársértős kaszánál már ismert Big Swath rendszer esetében a 45 cm átmérőjű csigák a CV szársértő mögött helyezkednek el, veszteségmentes és kíméletes terményáramlást biztosítanak még nagy mennyiségű takarmány mellett is. Attól függően, hogy a csiga mögötti lemez nyitott vagy zárt állapotban van, történhet teljes szélességű és osztott szélességű leterítés vagy rendképzés. Ezek a funkciók kényelmesen kezelhetők a traktor vezetőfülkéjéből.


Egyszerű kezelés

A kaszakombinációk működtetésére többféle lehetőség kínálkozik. Az EasyCut B 880 CV/CR esetében a hidraulikus funkciók, mint például a kaszaegységek egyik vagy mindkét oldali felemelése, valamint a rendképző behordószalagok ki- és behajtása alapkivitelben az új Krone PreSelect segítségével elektromosan előre kiválaszthatók, majd a traktor vezérlőegységeinek működtetésével végrehajthatók. Az előválasztás történhet a PreSelect DS 50 vezérlőegységgel, vagy ha van ISOBUS terminál, akkor a PreSelect Digital rendszerrel a kaszához csatlakoztatott vezetéken keresztül. A PreSelect Digital esetében lehetőség van arra, hogy a funkció előválasztása és a vezérlőegység működtetése a traktor ISOBUS kompatibilis menetirányító karján keresztül történjen. Ily módon a traktor és a munkagép összes funkciója aktiválható anélkül, hogy az irányító személynek változtatnia kellene a keze pozícióját.

Az EasyCut B 880 CV/CR (Collect) kaszához opcionálisan ISOBUS rendszeren keresztül működtethető komfortvezérlés is kapható, amely az EasyCut B 1050 CV (Collect) kaszánál alapfelszereltség. A hidraulikus funkciók közvetlenül a traktor saját termináljain vagy a DS 500, CCI 800, illetve a CCI 1200 terminálokon keresztül, érintőképernyő segítségével aktiválhatók. Aki még nagyobb kényelemre vágyik, a terminálokat kiegészítheti a CCI A3 AUX joystickkal. A Section Control igény szerint átveszi az egyes kaszaegységek automatikus kiemelését és leengedését.

A felfelé fordítható kaszaegységek biztonságot nyújtanak a közúti közlekedésben, így a szállítási magasság 4 m alatt marad. Figyelmeztető táblák és LED világítás biztosítják a jó láthatóságot. Éjszaka végzett kaszáláskor az opcionális LED munkafényszórók nappali világosságot nyújtanak. A munka végeztével a kasza a hidraulikusan mozgatható, teleszkópos támasztólábak segítségével biztonságosan és helytakarékosan tárolható.


Összegzés: Robusztus felépítés, tökéletes feltárás. A rendképzés klasszikus módon szalagokkal vagy a Big Swath rendszer segítségével történik – maximális rugalmasság jellemzi az új EasyCut B 880 CV/CR (Collect) és B 1050 CV (Collect) hármas kaszakombinációkat. Korábban páratlan, 10,45 m-es munkaszélességével a Krone új dimenziókat nyit meg, és ismét hangsúlyozza magas szintű szakértelmét a zöldtakarmány betakarítási technológia terén.