Hírek

Valtra új szörnyetege Red Dot díjával berobban a köztudatba

A Valtra igen fontos eredményt ünnepel, mivel a Fenevad megkapta a rangos Red Dot terméktervezés díját.

Ez a bejelentés, kevesebb mint 6 hónappal a legújabb traktorunk, a Q Széria megjelenése után történt. A korábban nem teljesen lefedett teljesítmény tartományban bevezetésre kerülő új traktor esetében egy ilyen díj elnyerése megerősít minket abban amit a gazdálkodók a gép kipróbálása után mondtak - A Q széria egy nagyon jól megtervezett traktor, tökéletesen illeszkedik ebbe a magasabb teljesítménykategóriába.

Megalkotása során mindent úgy alakítottunk ki, hogy kategóriájában a Q széria a legkényelmesebb és legjobban felszerelt traktor legyen. Ez a legjobb traktor, amit itt Suolahtiban valaha terveztünk és építettünk . - Kimmo Wihinen

A várva várt Q széria 2022 szeptemberében jelent meg, gyorsan felkeltette az iparág figyelmét. Novemberben a SIMA kiállításon megkaptuk a FARM MACHINE 2023 díjat. A Q szériát a FARM MACHINE zsűrije dicsérte a mezőgazdasági vállalkozókra összpontosító megközelítéséért.

A 230 és 305 lóerő közötti Q széria tökéletesen illeszkedik a Valtra 155–271 lóerős T széria és a 290–405 lóerős S széria közötti teljesítmény kategóriába. A tesztvezetések során az ügyfelek dicsérték a Q széria simán működő CVT sebességváltóját, manőverezhetőségét és magas szintű láthatóságát egy ilyen nagy teljesítményű traktor esetében. Ennek elérése érdekében alaposan átgondoltuk a Q széria kialakítását. Kimmo Wihinen az ipari formatervezésért, felhasználói élményért felelős részleg vezetője elmagyarázta, hogy a legjobb traktorélmény az ügyfél igényeinek meghallgatásából származik:

"Az ügyfelek nagyobb T-sorozatot kértek. Egy teljesen új traktort szállítottunk. A nagy gazdaságoknak és mezőgazdasági vállalkozóknak jó manőverezhetőséggel és láthatósággal rendelkező, hatékony, nagyobb lóerős traktorra van szükségük. Az alumínium lépcsőkön keresztül könnyű beszállástól kezdve, a vadonatúj, nagy teljesítményű integrált első munkalámpákon, a piacvezető fülkekényelemen, az új tetőkialakításon és a SmartTouch felhasználói felületen keresztül a könnyen használható, teljesen integrált precíziós gazdálkodási funkciókig minden az ügyfelek visszajelzései alapján lett összeállítva. Minden úgy van kialakítva, hogy a Q széria a legkényelmesebb és legjobban felszerelt traktor legyen a maga nemében. Ez a legjobb traktor, amit valaha Suolahtiban terveztünk. Nagyon örülünk, hogy a Q széria tovább bővíti a Valtra traktorgyár Red Dot Design Awards gyűjteményét."

A Valtra korábbi Red Dot Awards sikerei közé tartozik a T széria díja 2016-ban, az N széria 2017-ben, az A széria 2018-ban, a G széria 2021-ben, és az új N széria 2022-ben.