Körbálázók

Comprima


A legendes KR180-as körbálázó megjelenése után 30 évvel, 2007-ben debütált a COMPRIMA modell. Egyik különlegessége a rúdlác-elevátort leváltó Novogrip rendszer, melynél a keresztrudakat már nem görgőslánc fogja össze, hanem egy speciális gumiheveder.

Másik különlegesség a mai napig egyedülálló semi-vario bálakamra, vagyis egy olyan fixkamrás elven működő bálázó, melynél lehet állítani a bálaátmérőt. Tehát még egyszer: fixkamrás változtatható bálaátmérővel. Ilyenből csak egy létezik a világon! Ezt egyébként a DLG 2007-ben aranyéremmel, a szakújságírók pedig az „Év gépe 2008” díjjal jutalmazták anno.

Comprima

A Comprima kínálat a fix (F125) és semi-vario (F155) bálakamrás gépek mellett variókamrásokat is tartalmaz, ráadásul többféle maximális bálaátmérővel: Comprima V150, V180 és V210.

Nem kérdés, hogy alapból is igen jól felszereltek (CCI-ISOBUS fedélzeti elektronika, automata központi lánckenés, központosított zsírzás, vezérlés nélküli rendfelszedő, stb.) de természetesen számos további opcionális felszereltség is elérhető (pl. 17 vagy 26 késes szeletelő, fékezett vagy tandem tengelyes futómű, nagyobb kerekek, TIM, fólia-kötözés, KSC, stb.)

2017-ben elindult a Comprima sorozat felfrissítése, megújítása, melynek keretében az új „facelift”-es gépeknél változott többek között a gép dizájnja, a rendfelszedő „W” ujjosztást kapott és a fedélzeti számítógép is megújult.

Letölthető prospektus