Önjáró silózók

Optimaize


Rövid vagy hosszú szecska – döntse el ÖN. A KRONE feladata, hogy az ehhez szükséges műszaki megoldásokat kitalálja és megépítse.

A 2010-es évek közepén igen heves viták tárgyává vált a szecskahossz és szemroppantás kérdése. Azóta a kedélyek lenyugodtak, a túlhájpolt marketing keltette hullámok lecsillapodtak, s minden a helyére került. A szecskahossz és szemroppantás kérdése nem egy megfoghatatlan varázslat, hanem máshoz hasonlóan szakmai kérdés. Az, hogy ki, milyen hosszúra szeretne szecskázni, sok mindentől függ. A gyártó feladata, hogy ezeknek az elvárásoknak megfelelő műszaki megoldásokkal álljon elő, nem csak a szecskahosszt illetően, hanem a szemroppantást tekintve is.

Tehát ha valaki hosszú szecskát szeretne tökéletes szemroppantással: nem probléma. A KRONE kínálatából biztosan talál rá megoldást.

Különböző felhasználási területeken alkalmazott szacskahosszok:


A kívánt szecskahossz eléréséhez igen sokféle dob közül választhat a KRONE kínálatából:

Minden dob esetén van lehetőség a késszám-felezéssel történő szecskahossz növelésre. De az opcionális VariLock hajtóművel szerelésre sincs szüksége, hiszen segítségével pillanatok alatt, szerelés nélkül is megnövelheti a szecskahossz tartomány:

Tehát olyan hosszúra vág, amilyenre csak akar.

Tudjuk, hogy a megfelelő szecskahossz mellett a tökéletes szemroppantás extra fontosságú. A KRONE mindig is híres volt a jó minőségű szemroppantásról, függetlenül attól, hogy 100 szem roppantottságát vagy CSPS értéket vizsgálnak. Ehhez több féle szemroppantó is elérhető. A KRONE szemroppantók átmérője minden gépben, alapban 250 mm, a nagyobbakhoz opcióban 305 mm-es is rendelhető (kérésre tárcsás szemroppantó is elérhető). A ferde fogazású hengerek szélessége a nagy gépekben 710 mm, a kisebbekben 570 mm, a fordulatszám-különbség alaphelyzetben 30%, de ez felár nélkül 40 vagy akár 50%-ra is növelhető. A szemroppantók növelt élettartamú változatai BusaCLAD® kezelésűek, mely a korábbi keménykrómózott HD kivitelnél is tartósabb megoldás.

Hengeres szemroppantók: