Rendterítők

Vendro – rendterítők


2020 szeptemberében mutatkozott be a KRONE rendképzők legújabb családja: a VENDRO. Indulásként két négyrotoros (Vendro 470 és Vendro 560), három 6-rotoros (Vendro 620, Vendro 680 és Vendro 790), két 8-rotoros (Vendro 820 és Vendro 900), valamint két 10-rotoros rendterítő (Vendro 1020 és Vendro 1120) található a sorozatban. Az új gépek munkaszélessége 4,70 métertől 11,20 méterig terjed - így a Krone minden gazdaság számára megfelelő megoldást tud kínálni.

Az új Vendro sorozat közös vonása: a Krone rövidebb függesztési koncepciót alkalmaz: a rendterítő rotorok a traktorhoz közelebb helyezkednek el, nagyobb súly kerül az első tengelyekre, ez kompakt szállítási méreteket, valamint kisebb emelőerő igényt eredményez, mint az előző modellek esetében. Az automatikusan összecsukható távtartó kengyelek segítik a maximális manőverezési képességet munkahelyzetben.

Vendro – rendterítők

A hermetikusan lezárt, karbantartást nem igénylő, integrált szabadonfutóval rendelkező fő hajtómű maximális élettartamot és biztonságot garantál. Mint minden rendterítő esetében, a Krone az új gépeknél is a jól bevált Octo-Link tengelykapcsolót használja.

Krone OptiTurn rotorkoncepció
A rotorkoncepció is új: a rotorok tapintókerekei, melyek a fogakhoz nagyon közel haladnak (20 cm-rel közelebb, mint a KW esetében) példaértékű talajkövetést garantálnak. Az új, szabadalmaztatott OptiTurn fogak háromdimenziós kialakításuknak köszönhetően rendkívül tisztán szedik fel és helyezik le a terményt. Az ívelt alaknak köszönhetően a talajról felemelt anyag egyenletesen és veszteségmentesen oszlik el a fogak eltérő hosszúságú szárain, így a terítés folyamata tökéletes.

A Vendro 900, a Vendro 1020 és a Vendro 1120 modellekbe alapkivitelben hidraulikus csillapító rudak vannak beépítve; természetesen opcionálisan ezek is rendelkezésre állnak minden más Vendro modellhez is. A hidraulikus csillapító rudak garantálják a példaértékű talajkormányzást - kanyarodáskor is -, és a gép kényelmes, ütődésektől mentes szállítását. És végül, de nem utolsósorban az új Krone Vendro rendterítők akkor is pozitív látványt nyújtanak, amikor nem használjuk őket; gyorsan, biztonságosan és megterhelés nélkül a támasztólábakra helyezhetők. Ily módon elkerülhető a rotorok tapintókerekeinek terhelése parkoló helyzetben; a gépet manőverezés nélkül gyorsan és egyszerűen fel és le lehet kapcsolni. Szabadalmaztatott a hátsó támasztóláb, amely mozgathatóan van felszerelve és kompenzálja az elülső csillapítórudak kinyúlását és visszahúzását fel- és lekapcsoláskor.