A Széria

A Valtra folyamatosan, lépésről-lépésre fejleszti termékeit. Így van ez a kiskategóriás traktoraival is. A jelenlegi A széria alapjai a ’90-es elején gyártott ún. 5-ös szériáig pl 465-ös, majd a 100-as szériáig ( 700, 800, 900-as típusok) nyúlik vissza. Ezután jelent meg az első A széria.

Az A-ba sok tulajdonságot a nagytestvér N és T szériákból vettünk át, és a gépet egy nagyon kompakt formába integráltuk. Egyszerű a vezetése, könnyű és fürge, de leadja a talajra a teljesítményt és kellő erőt szolgáltat az Ön modern munkagépeinek használatához.

Igazi mindenes traktor tud lenni egy kisebb gazdaságban, vagy fürge kiszolgáló traktor egy nagyobb gazdaságban. Állattartó telepeken méreténél, fordulékonyságánál fogva lesz kezelőjének szeretett mindennapi társa.

Az A –szériának megvan az ereje az eke húzásához és a mozgékonysága is állattartó telepi munkákhoz, vagy homlokrakodózáshoz is. Kitűnő kiláthatóságot nyújt a pontos munkavégzéshez és sokoldalúságot a teljesítményigényes munkagépek alkalmazásához. A hajtómű működtetése nem is lehetne könnyebb. A traktor kívülről nagyon kompakt, a fülke belül mégis tágas és kényelmes. Az átgondolt tervezésnek köszönhetően a napi karbantartás egyszerű, minimális időfelhasználással elvégezhető. A folyadékok szintellenőrzése, a levegő szűrő könnyen elérhető helyen van. A fenntartási összköltség az általános felépítés, és az apró részletek függvénye.

Tulajdonságok:
A teljesen új fülke egy modern és kényelmes munkakörnyezetet kínál a hosszú műszakokra. Követve a nagytestvér N és T szériák sikersorozatát. Az A vezetőfülke is osztályában vezető kiláthatóságot, kényelemet és teret kínál. A teljesen új, hat oszlopos és kétajtós kivitellel. Az AGCO POWER motorok híresek megbízhatóságukról, a tartósságukról és az üzemanyag -gazdaságosságukról.

A kisebbek 3,3, a nagyobb tagok (104-től felfelé) 4,4 literes AGCO POWER motorokkal szereltek. A hűtőfolyadék áramlása fentről lefelé spirálisan történik. Így garantálja a leggyorsabb felmelegedést és a már meleg motor esetén a legjobb hűtést. A hüvelyek megtámasztásuk révén minden esetben ideális hüvely- dugattyú kapcsolatot eredményeznek. A motorok csendesek, miközben széles fordulatszám-tartományban nagy nyomatékot szolgáltatnak.

Hidraulika szivattyúja 98 liter/ perc teljesítményű, fogaskerék rendszerű. Maximum 3 pár kihelyezett szelepet kérhetünk hátra, akár átfolyás szabályzóval is. A hátsó emelőmű emelő képessége 4.300 kg. Az A Széria Hasmagassága igen jó, 50 cm. A Valtrák jegyei közé tartozik a tiszta hasalji rész. Ezért szeretik az erdészek is. Szántóföldön a kukorica és napraforgó sorközművelő kultivátorozásakor fontos ez a részlet, hogy minél nagyobb állományba be tudjunk menni. Tengelytáv 2340 mm, fordulási kör: 4 m. Egy ekkora traktor fordulékonysága nagyon fontos. Tömege pótsúlyozás nélkül 4 tonna, front súlyozásból a 10*40 kg-ot ajánljuk, de lehet kérni hátsó keréksúlyt is.

Annak érdekében, hogy az új motorok hatékonyan származtassák át teljesítményüket a talajra, az új A –szériát rendkívül hatékony hajtóművel szereltük fel. Az alap kivitelű Hitech sebességváltó 2 csoportban 6 szinkronizált fokozattal rendelkezik, (12/12). Hat sebesség szolgál a tipikus szántóföldi munkaműveletekre. Opcióként kérhetjük a két alsó csoportot tartalmazó mászó sebességváltót ( 24/24). Ekkor akár 0.09 km/óra [1400 motorfordulat/perc] sebességgel haladhatunk.

A 104 és 114 -es modelleknél 2019 -ben jelent meg a négy csoporton belül 4 POWERSHIFTTEL szerelt sebességváltó (16/16). Ehhez is kérhetjük a mászó (4) csoportokat. (32/32) A Valtránál ismert irányváltó kar egyben a parkfék is.

Az automata kuplung funkció minden Valtrában alap felszereltség: bálázás esetén a traktor előre mozgásakor szedjük fel a rendet, amikor a bálázó monitorja jelez , nem kell sem a kuplungpedált lenyomjuk, sem az irányváltót kitegyük üresbe-elég ha rálépünk a fékpedálra.

Az előremeneti kuplungot a traktor automatikusan oldja. Amikor végeztünk a bála megkötésével és kidobásával lelépünk a fékpedálról és a traktor mozgása előre felé megindul. Folytathatjuk a rend felszedését. Hasonlóan oldja a kuplungot a traktor amig a motorfordulatszám az 1100-as értéket el nem éri.

Letölthető prospektus:
Valtra A széria (pdf kiadvány)