N Széria

Az N-es igazi mindenes traktor tud lenni egy kisebb gazdaságban, vagy fürge kiszolgáló traktor egy nagyobb gazdaságban. Állattartó telepeken méreténél, fordulékonyságánál fogva lesz kezelőjének szeretett mindennapi társa.

Könnyű összerakni azt az egyéni traktort, amely a legjobban fog illeszkedni gazdasága igényeihez.

Mindenféle munkavégzésre könnyen használható. Megbízhatóság sok éven, akár generációkon át. Alacsony összes fenntartási költség a következőkből adódik össze: kedvező üzemanyag fogyasztás, megnövelt szerviz intervallumok, alacsony szinten tartható javítási költségek.

Az N –széria zöld sor gépeinek meghajtására, vetésre, talajmunkára, szállításra is minden kompromisszum nélkül alkalmas. Igen fontos mozgékonysága állattartó telepi munkákhoz, homlokrakodózáshoz is. kategóriájában kimagasló öntömege teszi az N-est kisebb gazdaságok mindenes traktorává. Sorműveléstől kezdve a nehezebb függesztett munkagépek működtetésén keresztül a talajművelésig mindent elvégezhetünk az N szériával.

TULAJDONSÁGOK
A sebességváltó működtetése nem is lehetne könnyebb. Az átgondolt tervezésnek köszönhetően a napi karbantartás egyszerű, minimális időfelhasználással elvégezhető. A folyadékok szintellenőrzése, a levegő szűrő könnyen elérhető helyen van.

Az N-esbe sok tulajdonságot a nagytestvér T szériából vettünk át. Az N-es 4 hengeres motorokkal szerelt, és nagyon kompakt formába integráltuk. Fülkéjük mérete és a választható opciók lényegében a két szériában megegyeznek. A T-shez viszonyítva az N-es 1 tonnával könnyebb,tengelytávja kb 20 cm-rel kevesebb. Az N-es 18,4-es gumizással befér a kukorica sorba, a T-s sajnos csak művelő kerekekkel használható sorművelésre.

A fenntartási összköltség az általános felépítés, és az apró részletek függvénye. A legfontosabb szempont az, hogy a gép erős és tartós legyen.

OPCIÓK
Minden gazdaság más és más. Minden gazdaságban mások a munkafolyamatok, alkalmazott munkagépek. Mindenkinek más opciók fontosak. Emiatt minden gazdának más traktorra van szüksége. Ezért gyártunk egyedileg összeállított traktorokat. A végfelhasználó opciók széles skálájából válogatva állíthatja össze traktorát. Ennek a folyamatnak a leegyszerűsítése miatt vezettük be opciós csomagjainkat. Az opciós csomagok ára kedvezményesen elérhető, egyes modellek esetén tartalmuk és áruk változhat.

Az opciós csomagok mellet természetesen egyéb opciókból is válogasson kedvére! Érdeklődjön területileg illetékes értékesítő kollegánknál, állítsák össze együtt az Ön Valtra traktorát!
Comfort Csomag: Kényelmi és biztonságos munkavégzést segítő opciók
Technology csomag: Automata kormányzás és Isobus.os munkagép vezérlés
Technology Pro Csomag: a technology csomagon felül a precíziós gazdálkodást szolgáló opciókat tartalmaz.
Erdészeteknek gyári szerelésű hátrameneti Twin Trac kormányzást, plexi üvegeket, tető ablakokat és erdészeti abroncsozást ajánlunk.

MODELLEK
Ugyanúgy ahogy a T-s, az N szériában is 4 felszereltségi szint közül választhatunk:

-A Hitech sebességváltója (modelltől függően 4 vagy 6 csoportban) csoportonként 5 POWERSHIFT sebességi fokozatot tartalmaz. A csoportok váltása is gombnyomásra történik. A Powershiftek váltását automatizálhatjuk. 73 vagy 90 literes fogaskerék hidraulika szivattyúval van szerelve, kihelyezett szelepek vezérlése mechanikus. A hidraulika és a sebességváltó olaja közös olajtartályból dolgozik. Táblavégi fordulóautomatika a Hitechben nincsen.
-Az Active sebességváltója 6 csoportban, csoportonként 5 POWERSHIFT sebességi fokozatot tartalmaz. A csoportok váltása is gombnyomásra történik. A Powershiftek váltását automatizálhatjuk. Az Active 115-160 vagy akár 200 liter/ perc terhelés érzékelős hidraulika szivattyúval szerelt. A kihelyezett szelepek vezérlése mechanikus. A hidraulika és a sebességváltó olaja külön olajtartályból dolgozik. Táblavégi fordulóautomatika nincsen.
-A következő felszereltségi szint a Versu. Sebességváltója  megegyezik a Hitech és Active sebességváltóval. A Versu hidraulika rendszere megegyezik az Activéval, viszont a kihelyezett szelepek vezérlése már elektronikus.

-A Valtra mérnökei a Versuval párhuzamosan fejlesztették ki a Direct-et. A hajtómű átviteli veszteségének csökkentése érdekében a saját gyártású hajtómű 4 csoportban kínál fokozatmentes haladást:        0-9,0-18,0-30 és0-50 km/ óra között. A Direct hidraulika rendszere és kihelyezett szelep vezérlése megegyezik a Versuéval.

Minden Versu és Direct modell Smart Touch kartámasszal érkezik. Többszörös díjnyertes rendszer ez, amely a traktoron található összes egység beállításait, és vezérlését tartalmazza.

SMART TOUCH
A Valtra Smart Touch többszörösen díjnyertes kartámasz vezérlés, ami a traktor vezérlésén kívül az automata kormányzást és a munkagépek vezérlését is végzi. Legnagyobb előnye átlathósága és egyszerűsége. Maximum kettő lépésből abba a menübe lépünk amiben szeretnénk lenni. A Smart Touch 9 collos érintőképernyő , nyomógombok és vezérlő kar együttese. A Valtra S szériában, a G, N és T széria Versu és Direct modelljeiben alapfelszereltség.

A menüben az érintő képernyőre tappintva vagy legyezéssel navigálhatunk, piktogramokal a rendszer könnyen értelmezhető. A traktort teljes körűen a Smart Touchról vezérelhetjük: motor, sebességváltó, hidraulika, táblavégi forduló automatika, automata kormány. Mindezek átgondolt, átlátható rendszerben. Minden beállítást egyszerűen és könnyen módosíthatunk.

A Smart Touch képes Isobusos munkagépek vezérlésére is, a kijuttatási terveket is elvégezni, USB-n vagy mobil interneten keresztül tudunk információ cserét végezni.

Amikor adott munkagép beállításokat és táblavégi forduló automatát elmentettük, Profilba menthetjük el beállításainkat. Másik munkagép csatlakoztatása után könnyen előhívható a munkagéphez tartozó profi, így nem kell az ismételt beállításokkal bajlódnunk.

Letölthető prospektus:
Valtra N Széria (pdf kiadvány)